pondělí 20. května 2024

Kometa poprvé vyhrála v sérii nad Litvínovem

Kometa vyhrála v Litvínově a snížila stav série na 2:1.

Hráči Komety oslabují první výhru v sérii

Hráči Komety oslabují první výhru v sérii
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Komety oslabují první výhru v sérii
  • Zdroj: Profimedia

V první třetině nikdo neskóroval. Litvínov nevyužil dvě přesilové hry, a proto se šlo do druhé třetiny za vyrovnaného stavu 0:0. Ve druhé třetině to byla už jiná přestřelka. Hokejoví nadšenci viděli hned čtyři góly. Do vedení šli hned v 21. minutě domácí hráči. Liam Kirk překonal střelou k protější tyči gólmana Furcha. O dvě minuty později vyrovnal ranou k bližší tyči Marcinko. Hosté otočili stav zápasu ve 29. minutě po gólu Hollanda. Vedení Kometě vydrželo ale jen tři minuty. Kristaps Zile vyslal na brankáře Furcha nepříjemnou střelou, která skončila za jeho zády.

Ve třetí třetině opět nebylo o góly nouze. Nejdříve skóroval druhou trefou v zápase domácí Kirk, aby po necelé minutě vyrovnal Jakub Flek. Rozhodující branku vstřelil Daniel Gazda, který zařídil Kometě první bod v sérii.

„Bylo to takové nahoru dolů. Hrajeme proti velice kvalitnímu soupeři, který to umí velice dobře dopředu. Měli jsme nějaký plán, ale na začátku se necháme dvakrát vyloučit z přemíry snahy. Je potom těžké čelit jejich tlaku, ale kluci se potom srovnali, hráli jsme dobrou partii. Sedm minut do konce jsme dostali gól v oslabení, ale kluci zase ukázali charakter a vůli. Jsem rád, že za to byli odměněni a že jsme získali první bod,“ sdělil českobudějovický trenér Jaroslav Modrý.

HC VERVA LITVÍNOV – HC KOMETA BRNO 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 21. Kirk (Koblasa, Sukeľ), 29. Zile (D. Kaše), 53. Kirk (Zile, D. Kaše) – 23. Marcinko (Kollár, Pospíšil), 26. Holland (Kučeřík, Marcinko), 54. Flek (Cingel, Zaťovič), 55. Gazda (Okál, Kollár)

Stav série je 2:1 pro Litvínov.

Zdroj: hc-kometa.cz

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Tomáš Filippi se stal hokejistou sezony
Hokej Tipsport ELH

FIlippi je hokejistou sezony, na reprezentaci to nestačí

Dávid Hrenák odchází z Liberce
Hokej Tipsport ELH

Hrenák je novou brankářskou jedničkou Plzně

Adam Musil v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

K Tygrům se vrací Musil