Kde vzít dinosaury pro Dinopark? Plzeňané případ ženou k soudu

Výrobna atrap dinosaurů se zatím v Plzni stavět nezačala. Proti ní se totiž vyslovila řada lidí, kteří se obávají úniku nebezpečných látek do ovzduší a zahuštění kamionového provozu.

DinoPark_Plzeň-Plateosaurus

Atrapy pravěkých zvířat v plzeňském Dinoparku.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Atrapy pravěkých zvířat v plzeňském Dinoparku.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Už tři roky bojují lidé z plzeňského obvodu Doubravka proti výstavbě továrny na výrobu atrap pravěkých obrů pro plzeňský Dinopark, který sousedí s tamní Zoologickou a botanickou zahradou. Nyní se zdá, že případ už nedokáže skončit dohodou mezi nimi a pražskou firmou Machine Planet House, která by továrnu na Rokycanské třídě chtěla postavit. Nejspíš tak bude muset konečné slovo říct soud.

Lidé už proti záměru pražské společnosti sepsali dvě petice, které však žádného valného výsledku nedosáhly. Obyvatelům nejvíce vadí, že v objektu, kde by mělo pracovat skoro 40 lidí, se budou používat nebezpečné látky jako pryskyřice, silikon, aceton, nejrůznější barvy a ředidla a zejména rakovinotvorný styren. Objekt by měl totiž stát v oblasti, kde je hustá zástavba rodinných a panelových domů.

Protesty se týkají také zvýšení nákladní dopravy v oblasti. To ale vedení Dinoparku odmítá s tím, že v dílně se za rok vyrobí pouhých dvacet kusů atrap dinosaurů.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0847708875.jpg
Ostatní Házená

Karviná zvládla sedmimetrový rozstřel a srovnala stav finále na 1:1

GNoZn6VWYAAsG4x
Zahraniční

Cintula jde do vazby. Fico bude muset zatím zůstat v Banské Bystrici

profimedia-0874087756
Zahraniční

Atentátník Cintula je u soudu. Ten rozhoduje o jeho vzetí do vazby

Valík,_east_portal
Domácí

Obchvat Plzně se začne opravovat. Řidiče od pondělka čekají omezení