úterý 14. května 2024

Kapitán Messi dál čaruje v Miami

Lionel Messi ve druhém zápase za svůj nový tým Inter Miami znovu dirigoval výhru. Dvěma góly a jednou asistencí přispěl k výhře 4:0 nad Atlantou.

Lionel Messi slaví gól s Robertem Taylorem

Lionel Messi slaví gól s Robertem Taylorem
Zdroj: Twitter @InterMiamiCF

  • Lionel Messi slaví gól s Robertem Taylorem
  • Zdroj: Twitter @InterMiamiCF

Do svého prvního utkání za Inter Miami naskakoval Lionel Messi z lavičky. Proti Atlantě byl hvězdný Argentinec už jako kapitán týmu v základní sestavě a hned od začátku úřadoval.

Už v 8. minutě zavzpomínal na barcelonskou spolupráci, když po krásné kolmici od Sergia Busquetse nejdřív trefil tyč a z dorážky pak otevřel skóre.

Druhou branku přidal Messi po asistenci finského záložníka Roberta Taylora, který sám ještě před koncem poločasu zvyšoval na 3:0. Když mu pak Messi v 53. minutě krásně namazal na 4:0, bylo o vítězi rozhodnuto.

Atlatna měla sice v závěru možnost aspoň kosmetické úpravy skóre, ale penaltu nařízenou po McVeyově nedovoleném počínání ve vápně, gólman Miami Drake Callender skvěle vychytal.

Výhra nad Atlantou zajistila Miami první místo ve skupině Leagues Cupu, soutěže v níž se spolu turnajovým způsobem střetávají týmy americké MLS a mexické Ligy MX.

„Myslím, že příchod Messiho a Busquetse nám dodal sebevědomí. Vzali na sebe zodpovědnost a zbytek týmu může hrát víc v klidu,“ hodnotil přínos bývalých hvězd Barcelony hlavní trenér Miami Gerardo Martino.

Autor: Ota Černý
Zdroj: intermiamicf.com

Související

profimedia-0863943349.jpg
Fotbal

Barcelona se přiblížila semifinále

Cristiano Ronaldo je nejlepším střelcem svého týmu.
Fotbal

Ronaldo se nechal unést a čelí za to kritice

Lionel Messi v dresu Argentiny
Fotbal Paříž 2024

Messi a Paříž? Dveře má otevřené, říká Mascherano

Pavel Bucha opouští po pěti a půl sezóně Plzeň
Fotbal

Plzeňský záložník přestupuje do MLS, zahraje si i proti Messimu