čtvrtek 2. května 2024

Jedenáctiletý kluk byl obviněn z pokusu o vraždu dvou mladistvých

Dva třináctileté teenagery postřelil o dva roky mladší kluk. Nyní je vyšetřován pro pokus o vraždu.

zbraň

Ilustrační foto.
Zdroj: PickPik

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: PickPik

Další případ střelného útoku mladistvým pachatelem otřásl Spojenými státy. Jedenáctiletý chlapec ve městě Apopka na Floridě postřelil dvojici třináctiletých teenagerů. K incidentu došlo v pondělí v půl deváté večer místního času. Jedna z obětí byla zasažena do paže a druhá do břicha, uvedl policejní náčelník Mike McKinley na tiskové konferenci v úterý.

Chlapec zasažený do paže byl ošetřen a propuštěn z nemocnice v pondělí večer, uvedl McKinley, zatímco druhý kluk podstoupil operaci a zůstal v nemocnici. Nyní je ve stabilizovaném stavu. Jedenáctiletý podezřelý byl obviněn z pokusu o vraždu druhého stupně, potvrdil McKinley.

Střelba vyplynula z hádky během tréninku, která pokračovala na parkovišti, kde podezřelý „měl přístup k palné zbrani ve vozidle své matky,“ uvedl McKinley. „Podezřelý vytáhl zbraň ze zaparkovaného vozidla a vystřelil jednu ránu, která zasáhla oba oběti. Zbraň byla v neuzamčené schránce ve vozidle,“ sdělil McKinley a dodal, že policie „bude stíhat také rodiče obviněného. Je trestným činem dovolit svým dětem přístup k palné zbrani v nezabezpečené schránce.

Podle zatýkací zprávy získané televizí CBS News svědci uvedli, že podezřelý byl před střelbou šikanován oběťmi. Bezpečnostní záznam z parkoviště, který byl zveřejněn úřady, trval přibližně 35 sekund a zdálo se, že ukazuje jednu z obětí, jak pronásleduje podezřelého k autu. Po střelbě podezřelý uložil zbraň do SUV své matky, kde ji vyšetřovatelé našli.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: CBS News

Související

americký policista
Krimi

Čtyři policisté byli zastřeleni při střelbě v Severní Karolíně

Dell.
Ostatní

Hráč amerického fotbalu zraněn při masové střelbě

vyšetřování
Krimi

Vražda matky s dcerou byla vyřešena po 24 letech. Vrah se doznal na smrtelné posteli

školní autobus
Krimi

Na střední škole v Texasu byl zastřelen 18letý student