středa 22. května 2024

Jeden z největších českých festivalů popkultury míří do Plzně

Další ročník jediného plzeňského festivalu komiksů, deskovek, PC her a cosplay, který se inspiruje světoznámým Comic Conem, se uskuteční 28. ledna v DEPO2015.

comic con

Ilustrační foto
Zdroj: unsplash.com

  • Ilustrační foto
  • Zdroj: unsplash.com

„Jedná se určitě o největší akci tohoto druhu na západě Čech,“ říká o festivalu CO.CON programový ředitel DEPO2015 Jan Štěpán. „Festival tak ovládne opravdu celý areál DEPO2015,“ dodává.

Velkokapacitní autobusová hala se promění v obří hernu. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet současné PC hry, ponoří se do historie a zapaří na starých arkádových automatech či Pinballu. Chybět nebudou ani herní konzole a špičkové závodní simulátory.

Na několika plochách bude k vidění virtuální realita a návštěvníci si budou moci pomocí svého mobilního telefonu vyzkoušet také rozšířenou realitu. Velkým lákadlem bude představení robotického psa.

Program doplní přednášky se zajímavými osobnostmi, tematickými workshopy a výstavami. Pro návštěvníky, kteří dávají přednost klasickým hrám před těmi počítačovými, bude v Tržnici velký prostor s deskovými hrami.

Autor: HT

Související

t8gkxm1j
Hudba

Hvězdy světové taneční scény David Guetta a Eric Prydz míří do Ostravy

image
Ostatní

Sklouzli se až ke světovému rekordu

profimedia-0798969870
Hudba

TrutnOFF zůstane v Trutnově. Účast prezidenta sklízí protichůdné reakce

Eliška Křenková na plakátu k filmu Úsvit (2023)
Film a TV Festival

Plzeň ožije filmem. Září bude ve znamení festivalu Finále