úterý 7. května 2024

Houdek si za faul na Söderlunda nezahraje deset zápasů, mimo hru jsou i hráči Kladna

Disciplinární komise udělila za pondělní utkání pět trestů. Pardubický hokejista Michal Houdek si nezahraje deset zápasů, stopku dostali i čtyři kladenští hokejisté.

Zdravotníci odváží Tima Söderlunda do nemocnice

Zdravotníci odváží Tima Söderlunda do nemocnice
Zdroj: Profimedia

  • Zdravotníci odváží Tima Söderlunda do nemocnice
  • Zdroj: Profimedia

Pardubický Houdek poslal tvrdým zákrokem k zemi bývalého spoluhráče Söderlunda. Švédský útočník ve službách Plzně zůstal po zásahu bezvládně ležet na zemi. Na pomoc museli přispěchat zdravotníci s nosítky. Švéd utrpěl zranění v oblasti hlavy a krku. Houdek dostal za brutální faul stopku na deset soutěžních utkání a pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny. Houdek si tak už v základní části nezahraje, vynechat bude muset i dva zápasy v play off.

Citelnou ztrátu pocítí v následujících zápasech hokejové Kladno. Rytíři v pondělním utkání s Vítkovicemi nezvládli závěr utkání a zbytečně faulovali. Proti Liberci jim budou chybět hned čtyři hráči, kterým byla pozastavena činnost. Jakub Babka se za napadení rozhodčího na led nepodívá hned šest utkání. Michael Frolík si nezahraje tři soutěžní utkání, a navíc musí odevzdat deset procent z měsíčního platu. Ondřej Bláha má za faul kolenem stopku na tři zápasy a Václav Veber nesmí hrát jeden zápas za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku.

Zdroj: apklh.cz

Související

Tým Kladna po vítězné baráži
Hokej Tipsport ELH

V Kladně končí trenéři Vejvoda se Skrbkem

Antonína Stavjaňu uvidíme nově na pražské střídačce.
Hokej Tipsport ELH

Spartu povede Gross se Stavjaňou

Jiří Ticháček v reprezentačním dresu
Hokej

Ticháček se připojí k reprezentačnímu týmu

Petr Rada s Duklou bojuje o postup do první ligy.
Fotbal FNL

Rada uspěl s odvoláním, čeká ho kratší distanc