sobota 18. května 2024

Hit letošních Velikonoc? Barvení vajec rýží

Velikonoce jsou za dveřmi a barvení kraslic v plném proudu. Vyzkoušejte si zatím možná ještě málo známou metodu, jak na vajíčka nanášet barvu.

velikonoce

Barvení vajec rýží je stále populárnější
Zdroj: youtube

  • Barvení vajec rýží je stále populárnější
  • Zdroj: youtube

Sáček rýže, ocet, voda a natvrdo uvařené vejce. Jen tohle stačí k tomu, abyste si na letošní Velikonoce připravili výzdobu podle nového trendu – s pomocí rýže.

Stačí vzít obyčejný igelitový sáček a nasypat do něho tři polévkové lžíce rýže. K tomu přidejte vybranou barvu na vajíčka, přidejte trochu vody a malou lžičku octa a vše promíchejte. Je nutné, aby se všechna zrníčka rýže obarvila. Poté do pytlíku vložte vejce a pohybujte s ním. Kombinovat lze různé barvy, ale jen za dodržení pravidla, že se začíná tou nejsvětlejší.

Chcete vícebarevné kraslice? Žádný problém. Opět si pro začátek vyberte co nejsvětlejší barvu. Pokračujte tmavšími tóny až po ty úplně nejtmavší. Obarvená vejce ze sáčku vyjměte a nechte oschnout na utěrce nebo pečícím papíru, aby se barva nesetřela. Nakonec přebytečnou rýži oloupejte. Pokud chcete kraslicím dodat lesk, potřete je stolním olejem nebo kouskem špeku.

Autor: Jan Skala

Související

Velikonoce na zámku Loučeň.
Domácí Tipy na výlety

Velikonoční návštěvnost památek překonala očekávání. Zafungovalo počasí

profimedia-0838845331
Domácí

O Velikonocích zemřelo na silnicích nejvíce lidí od roku 2016

eggs-869300_1280
Ostatní

Co s tou spoustou vajec po Velikonocích?

DSCN6085
Ostatní Velikonoce

Na pomlázky padly v Újezdě tři tisíce proutků a stovky metrů stužek