čtvrtek 16. května 2024

Hertl se na led nedostane několik týdnů

Tomáš Hertl se podrobí operaci kolene. Mimo hru bude několik týdnů.

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Hertl
  • Zdroj: Profimedia

Útočník San Jose Tomáš Hertl se rozhodl podstoupit operaci uvolněné chrupavky v levém koleni. Český forvard kvůli operaci a následné rekonvalescenci nenastoupí na led několik týdnů. Kalifornský klub o tom informoval v tiskové zprávě.

„Přesný časový harmonogram bude ještě stanoven na základě výsledků zákroku a jeho rehabilitace,“ uvedl generální manažer San Jose Mike Grier. „Budeme sledovat jeho pokroky během rehabilitačního procesu a později poskytneme aktuální informace o jeho stavu.“

Hertl v této sezoně v dresu San Jose Sharks září. V týmu je se s 34 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem. Pražský rodák zaznamenal 15 gólů a 19 asistencí.

„V této sezóně jsem občas pociťoval bolest v levém koleni,“ řekl Hertl. „Po rozhovoru s lékaři a naším zdravotnickým personálem na začátku roku bylo jasné, že se zranění nebude zhoršovat a mohl bych s tím hrát dál, včetně účasti na All-Star víkendu NHL v Torontu. Po návratu z Toronta a dalších rozhovorech s rodinou a lékařským personálem našeho týmu v průběhu minulého týdne jsem se rozhodl podstoupit tento zákrok nyní, abych se mohl co nejdříve vrátit na sto procent,“ pokračoval Hertl.

Zdroj: nhl.com

Související

Brankáři Jeremy Swayman a Linus Ulmark se radují z výhry
Tenis NHL

Boston je stále ve hře

Valerij Ničuškin v dresu Colorada
Hokej NHL

Ničuškin je opět v problémech, půl roku si nezahraje

Martin Nečas oslavuje gól
Hokej NHL

Nečasův návrat domů se odkládá, Carolina odvrátila i druhý mečbol

Češi narazí na silné Švýcarsko.
Hokej MS v hokeji 2024

Po dvou výhrách čeká Rulíkův tým výzva v podobě Švýcarů