Herci stojí za Petrem Pavlem

Řady osobností, které podporují Petra Pavla nebo Danuši Nerudovou, se rozrůstají.

Prezidentská kampaň Petra Pavla.

Prezidentská kampaň Petra Pavla.
Zdroj: Facebook Generál Pavel

  • Prezidentská kampaň Petra Pavla.
  • Zdroj: Facebook Generál Pavel

Průzkumy i sázkové kanceláře favorizují v prezidentských volbách Petra Pavla, Danuši Nerudovou a Andreje Babiše. Zbytek kandidátů podle nich nemá šanci. Na tento fakt reaguje řada českých osobností tím, že veřejně podpořili svého kandidáta. Andreje Babiše zatím podporuje především jeho hnutí ANO a současný prezident Miloš Zeman. U Pavla a Nerudové je situace jiná a řady jejich podpůrců se nadále rozrůstají.

Danuši Nerudovou před pár dny podpořil Miroslav Kalousek, který se již dřív nechal slyšet, že „si Česko zaslouží prezidenta bez komunistické minulosti.“ Nejdříve podporoval Pavla Fischera, ale jelikož podle Kalouska nemá šanci dostat se do druhého kola, tak se vyslovil pro Nerudovou. Stejně jako influencerka a herečka Nikol Leitgeb (rodným jménem Štíbrová), herečka Veronika Žilková, herec a jazzový trumpetista Ladislav Gerendáš, rapper Sergei Barracuda, herec Tadeáš Říha, cukrářka Mirka van Gils Slavíková, bloggerka a spisovatelka Petra Jirglová, herec a food blogger Lukáš Hejlík nebo moderátor Honza Musil.

Petra Pavla podporuje řada herců, kteří se i účastní jeho spotů. Nejvíce se angažuje Zdeněk Svěrák, který už v létě pomáhal Pavlovi se sběrem podpisů. Kromě nej Pavla podporují herci a herečky v podobě Daniely Kolářové, Vladimíra Polívky, Petra Čtvrtníčka, Jiřího Mádla, Ondřeje Pavelky, Terezy Brodské, Jana Komínka, Kristýny Frejové, Zlaty Adamovské, Petra Štěpánka, Evy Podzimkové, Martina Dejdara a Evy Holubové.

Kromě podpory od čtrnácti známých herců se Pavel může opřít o hlasy dokumentaristky Olgy Sommerové, režiséra Jana Hřebejka, modelky Taťány Kuchařové, zpěvačky Anny Julie Slováčkové, hudebníka Jaroslava Hutky, sportovce Vavřince Hradilka nebo publicisty Petra Ludwiga.

Autor: Šimon Mitro

Související

Petr Pavel s Evou Pavlovou.
Domácí

Prezidentský pár navštíví Pardubický kraj

profimedia-0873489600
Domácí

Prezident jmenoval Ženíška ministrem pro vědu

53236191094_67b82dc087_b
Domácí

Pavel vyzval k míru na Ukrajině. Zvolil babišovskou rétoriku

GAbYqu_W4AAIzC_
Domácí

Pekarová Adamová čelí kritice z vlastních řad. Kvůli Tulejovi i Ferimu