Disney otevřel první lunapark Ledového království. Fanoušci cestují až do Hongkongu

Disney otevřel první lunapark zaměřený na animovaný svět Ledové království. První zábavní park World of Frozen se nachází v hongkongském Disneylandu.

Sněhulák Olaf z filmu Ledové království

Sněhulák Olaf z filmu Ledové království
Zdroj: Disney

  • Sněhulák Olaf z filmu Ledové království
  • Zdroj: Disney

Valnou část svých příjmů získává Disney s z veleúspěšných zábavních parků, které otevírá po celém světě. Nyní se Disney rozhodl rozšířit hongkongský Disneyland o jeden konkrétní fiktivní svět, který se opírá o miliony fanoušků. Řeč je o fenoménu Ledové království, jehož dva díly si přišly celkem v kinech po celém světě na více než 2,7 miliardy dolarů. Třetí díl plánuje Disney na rok 2025, takže tahle franšíza bude žít dál.

První World of Frozen neboli Svět Ledového království přivádí k životu fiktivní království Arendelle, včetně klíčových prvků z filmů, jako Elsin ledový palác. Z videí World of Frozen působí, jako kdyby návštěvníci byly součástí animovaného filmu. Disney evidentně nešetřil a tři roky příprav se proměnily v kouzelný lunapark, jenž vábí nejenom asijské publikum.

Na rozdíl od jiných Disneylandů, kde jsou princezny a postavy k dispozici především pro fotografování s návštěvníky, budou ve Světě Ledového království účinkovat herci v rolích Elsy, Anny a Kristoffa a chodit a interagovat s návštěvníky. Místo plánovaných představení bude kapela nepravidelně procházet lunaparkem a hrát živou hudbu.

Michael Moriarty, ředitel hongkongského Disneylandu, označil World of Frozen za „nejpohlcující atrakci, jakou kdy postavili.“ Rozhodnutí přivést World of Frozen do Hongkongu bylo ovlivněno nadměrným regionálním zájmem o tuto franšízu a také přírodními prvky, které skýtá ostrov Lantau, kde se tento Disneyland nachází. Zda a kde vzniknou další parky World of Frozen zatím Disney neuvedl.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

anime
Světové dny

Den anime

Linda chce kuře!
Film a TV Festival

Anifilm odhalil výběr soutěžních filmů i videoher

Super Mario Bros. ve filmu
Film a TV Kino

Super Mario se dočká dalšího filmu