pondělí 13. května 2024

Depeche Mode se vrátí do České republiky. V zimě a hned dvakrát

Slavní Depešáci odehrají koncert v Praze na konci července. Fanouškům však už napevno slíbili, že se do tuzemské metropole vrátí zase v únoru.

DM

Martin Gore (vpředu) a David Gahan jsou dnes už jedinými oporami Depeche Mode.
Zdroj: Facebook

  • Martin Gore (vpředu) a David Gahan jsou dnes už jedinými oporami Depeche Mode.
  • Zdroj: Facebook

Popularita britské darkpopové či synthrockové party, chcete-li, je u nás stále vysoká. Svědčí o tom fakt, že Depeche Mode se představí 30. července na letišti v pražských Letňanech a ještě než se tak stane, odtajnila dvojice David Gahan a Martin Gore, další termíny koncertů. Česká republika v nich figuruje hned dvakrát. V rámci turné, které stejně jako letos, tak i příští rok bude propagovat jejich aktuální album Memento Mori, se představí 22. a 24. února v pražské O2 Aréně.

První tuzemský koncert Depeche Mode se uskutečnil v roce 1988, kdy v tehdejším Československu vládla komunistická strana. V té době se kapela drala na vrchol, měla na kontě slavné desky Black Celebration a Music For The Masses a vystupovala ve čtveřici. Dnes už jejími členy jsou pouze zmínění Gahan a Gore, jelikož Alana Wilder kapelu opustil už v roce 1996, v době natáčení jejich nejtvrdšího alba Ultra a Andy Fletcher zemřel loni ve věku 60 let poté, co mu praskla aorta. Právě jemu kapela věnovala poslední, patřičně temné album Memento Mori.

Autor: Jan Skala

Související

požár
Domácí

Hrozí požáry, platí zákaz rozdělávání ohňů, jízd parních lokomotiv i lampiónů

GM9fUhVWkAArTdC
Domácí

Šílenství kolem Travise Scotta, na jehož akcích se umírá. Lístek vyjde i na 150 tisíc

Nostický palác
Domácí Tipy na výlety

Festival Open House otevře veřejnosti i Nostický palác

vlak
Domácí

Cestování do Černošic se zrychlí