čtvrtek 9. května 2024

Další z trojlístku českých týmů si může zajistit jaro v Evropě

Plzeň, Sparta a Slávie jdou do pátého kola základní skupiny evropských pohárů.

Ivan Schranz trénuje s ochrannou maskou

Ivan Schranz trénuje s ochrannou maskou
Zdroj: x.com/slaviaofficial

  • Ivan Schranz trénuje s ochrannou maskou
  • Zdroj: x.com/slaviaofficial

FC Ballkani - Viktoria Plzeň (18:45)

Fotbalisté Plzně si jako první z trojice českých zástupců v evropských pohárech zajistili postup ze základní skupiny. Nyní se v Tiraně podruhé utkání s celkem FC Ballkani, který potřebuje k udržení nadějí na postup do jarní části Evropské konferenční ligy zvítězit.

„Soupeři jde o hodně. Víme, že jsou silní na míči, a i individuálně jsou dobře vybavení. Určitě nás čeká další těžké utkání,“ řekl před zápasem Lukáš Kalvach.

„Očekávám, že se bude soupeř prezentovat stylem založeným na technice, kombinaci a dobrém pohybu,“ doplnil trenér Plzně Miroslav Koubek.

Utkání se kvůli nevyhovujícímu hřišti v Prištině bude hrát na Air Albania Stadionu v Tiraně, výkop je naplánován na 18:45 v přímém přenosu kanálu Sport 2.



Sparta Praha - Real Betis (18:45)

Sparťané v rámci Evropské ligy přivítají Real Betis. Španělský soupeř aktuálně ve skupině C okupuje první příčku, na kterou svěřenci Briana Priskeho ztrácejí pět bodů. Pokud tedy budou Letenští chtít udržet kontakt s postupovými příčkami, budou muset bodovat.

„Musíme dominovat v útoku i v obraně. V defenzivě musíme hrát prakticky dokonale. Pokud Betisu dáme trochu prostoru, chytnou se a začnou tlačit,“ hlásil před důležitým utkáním trenér Brian Priske.

Sparťanský lodivod bude mít proti Betisu k dispozici také kapitána Ladislava Krejčího, který se v ligovém utkání proti Zlínu vrátil po měsíci a půl do sestavy. Zápas začne v 18:45 a v přímém přenosu ho uvidí diváci ČT Sport.



Šeriff Tiraspol - Slavia Praha 21:00

Moldavský celek Šeriff Tiraspol letos v základní skupině ještě nevyhrál a náleží mu poslední místo skupiny G, kterou vede pražská Slávie. Z prvního střetu těchto týmů v letošním ročníku vyšla suverénně lépe Slávie, když doma svého soupeře zničila 6:0.

Do odvety v Tiraspolu tak vstupují svěřenci Jindřicha Trpišovského jako jednoznační favorité. A to i přesto, že právě trenér Trpišovský nemohl k zápasu odcestovat. Na lavičce ho zastoupí asistent Jaroslav Köstl, který na tiskové konferenci před zápasem potvrdil tříbodové ambice Sešívaných: „Vidíme extrémní technickou kvalitu hráčů směrem dopředu, na to budeme muset dávat pozor. Víme, jak se tu trápil AS Řím. Nečeká nás nic jednoduchého, ale povinnost nám velí tady uspět,“ řekl.

Případné vítězství by Slávii zajistilo postup do jarní části, navíc by měli šanci vyhrát skupinu i před takovým gigantem jakým je AS Řím. Utkání se hraje ve čtvrtek od 21:00 a přímý přenos přinese kanál Sport 2.

Autor: Ota Černý

Související

Reichenberg v dresu Sparty v roce 2017.
Hokej

Bývalý útočník Sparty zemřel v 31 letech

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

profimedia-0867621067.jpg
Fotbal

Spartu vyzve ve finále Plzeň

profimedia-0866492063.jpg
Fotbal

Sparta je titulu ještě blíž