čtvrtek 9. května 2024

Chorý o své premiéře: Je moc hezké vrátit se domů a zápas rozhodnout

Tomáš Chorý si při svém debutu připsal gól a asistenci. Z první branky se radoval i David Douděra.

Tomáš Chorý

Tomáš Chorý
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Chorý
  • Zdroj: Profimedia

Premiérový gól v reprezentaci vstřelil David Douděra. Pětadvacetiletý hráč SK Slavia Praha vsítil úvodní branku utkání, která nasměrovala český tým k postupu.

„První gól? Byl nádherný. Emoce šly ven. Nevěděl jsem, co dělat. Pak to šlo ale ven. Díky celému týmu, jak to odmakal,“ řekl Douděra pro ČT Sport.

Na prvním gólu se přihrávkou podílel nováček týmu Tomáš Chorý. Osmadvacetiletý útočník nastoupil v základní sestavě i kvůli vyřazení Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchty z reprezentačního týmu. Vyloučení hráči navštívili ze soboty na neděli olomoucký podnik, ve kterém se zdrželi až do rána. Tomáš Chorý svým gólem upravil skóre na 2:0.

„Je moc hezké se vrátit domů a takový zápas vlastně rozhodnout. Takhle jsem si to asi představoval,“ řekl Chorý po své debutu. „Určitě mám smíšené pocity. Těžko se mi to hodnotí, protože jsem tady byl poprvé. Chtěl jsem na hřišti vždycky nechat všechno a odvděčit se trenérovi. Bohužel teď skončil a budu to muset dokázat ještě někomu jinému,“ dodal hráč Viktorie.

Třetím gólem zpečetil postup na Euro kapitán týmu Tomáš Souček. „Jsem za to strašně šťastnej, protože jsem cítil o to větší zodpovědnost, že jsem měl pásku na ruce a že jsem musel vést ten tým. A jsem rád, že jsme to tady dokázali, protože to byl těžkej zápas. Věděli jsme, že je to zápas o všechno,“ sdělil po postupu na evropský šampionát kapitán Souček.

Zdroj: fotbal.cz

Související

David Moyes se loučí s West Hamem.
Fotbal Premier League

Trenér Moyes končí ve West Hamu

doudera-podpis-TOP.jpg
Fotbal

Až do 2028. Douděra prodloužil

Útočník Tomáš Chorý a sportovní manažer Daniel Kolář.
Fotbal Fortuna Liga

Plzeň si pojistila služby dalšího klíčového hráče

profimedia-0859833024.jpg
Fotbal

Chorý si gólem řekl o EURO