středa 15. května 2024

Česko vydává nejvíc průkazů ISIC na světě

Česko je světovým lídrem v počtu vydaných studentských průkazů ISIC. Hlavním důvodem je to, že jsou u nás využívány jako identifikační průkaz studenta a nejen jako průkaz na slevy.

Studentský průkaz ISIC

Studentský průkaz ISIC
Zdroj: ISIC/GTS Alive

  • Studentský průkaz ISIC
  • Zdroj: ISIC/GTS Alive

Studentské průkazy ISIC jsou vydávány ve 130 zemích po celém světě, ale nikde je studenti a potažmo školy nevyžívají tolik, jako v České republice. „Hlavním důvodem je, že jsou v Česku využívány jako identifikační průkaz studenta, ne pouze jako jakási slevová či cestovní karta, jak to funguje leckde jinde,“ řekl Radek Schich, ředitel GTS Alive, která v Česku průkazy ISIC vydává.

Celkem bylo minulý rok v Česku vydáno 593 tisíc průkazů ISIC, což je meziroční nárůst o 20 tisíc. Na nárůstu mají podílí především základní školy, které tyto průkazy pro své studenty nabízejí čím dál častěji. „Dnešní studenti průkazy používají každý den jako průkaz v dopravě, ke vstupu do školy přes čipové identifikační systémy nebo při objednávání obědů v jídelně. Proto mají školy o ISIC pro své žáky a studenty takový zájem,“ uvedl Schich.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: GTS Alive

Související

profimedia-0868812254
Domácí Školství

V prvním kole přijímaček na střední školy uspělo 94 procent žáků

škola
Domácí Školství

Uchazeči na střední školy už mohou zjistit, kam byli přijati

profimedia-0856130708
Domácí Školství

Náročnější maturitu z matematiky dnes skládá téměř 3 500 studentů

notebook studenti
Domácí Školství

Počet počítačů na školách se během pěti let zdvojnásobil