Náročnější maturitu z matematiky dnes skládá téměř 3 500 studentů

Státní maturity z náročnější matematiky bude psát téměř 3 500 studentů. Z druhého cizího jazyka skládá zkoušku téměř 1 500 žáků.

profimedia-0856130708

Ilustrační foto.
Zdroj: Profimedia

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Profimedia

Čeští středoškoláci pokračují ve skládání státních maturitních zkoušek. Po absolvování anglického jazyka se studenti dnes, v pondělí odpoledne, zaměří na didaktické testy z druhého cizího jazyka a náročné verze matematiky. Celkem 1 478 maturantů se přihlásilo ke zkoušce z druhého cizího jazyka, zatímco 3 481studnetů bude skládat těžší zkoušku z matematiky.

Zájem o náročnější variantu matematiky prudce vzrostl. Oproti minulému roku se k této zkoušce přihlásilo o čtyři stovky více studentů. Maturanti mohou získat dodatečné body při přijímacím řízení na vysoké školy.

Didaktické testy se hodnotí pouze jako úspěšně složené nebo nesložené. Studenti potřebují získat alespoň 17 z celkových 50 bodů. Výsledky didaktických testů, včetně těch z matematiky, angličtiny, češtiny a literatury, budou zaslány školám do 15. května. Následně se studenti připraví na ústní maturity, které se budou konat v termínu mezi 16. květnem a 10. červnem.

Autor: Šimon Mitro

Související

studentka
Domácí Školství

Studenti o doktorské programy nestojí. Doktorandů je nejméně za 20 let

profimedia-0868812254
Domácí Školství

V prvním kole přijímaček na střední školy uspělo 94 procent žáků

škola
Domácí Školství

Uchazeči na střední školy už mohou zjistit, kam byli přijati

notebook studenti
Domácí Školství

Počet počítačů na školách se během pěti let zdvojnásobil