Češi pohořeli v Albánii, kvalifikace na EURO se komplikuje

Kvalifikační utkání fotbalového mistrovství Evropy prohráli Češi v Albánii 3:0. Po vyloučení Chytila ve 40. minutě dohrávali v deseti.

Češi utkání v Albánii nezvládli

Češi utkání v Albánii nezvládli
Zdroj: Profimedia

  • Češi utkání v Albánii nezvládli
  • Zdroj: Profimedia

K dalšímu kvalifikačnímu utkání nadcházejícího mistrovství Evropy odcestovali čeští fotbalisté až do albánské Tirany.

Za důležitou výhrou mohli svěřenci trenéra Šilhavého vykročit už v první minutě, ale Kuchtovu pumelici Beriša v bráně Albánie jen vyrazil, ale Chytil při dorážce selhal. Místo toho se v deváté minutě po Juráskově chybné rozehrávce prosadil střelou zpoza vápna chabě bráněný Jasir Asani, 1:0. A to byl teprve začátek hororového večera pro Jaroslava Šilhavého a jeho výběr.

Zlomový okamžik přišel ve 40. minutě, kdy Mojmír Chytil dotlačil míč do sítě rukou, což rozhodčí po zásahu VAR vyhodnotil jako úmysl, udělil mu za to druhou žlutou kartu v zápase a poslali ho předčasně do sprch.

Krátce po změně stran Pavlenka podruhé kapituloval, když po pravé straně utekl Asani a přes Cikallešiho teč dostal míč až k Seferimu, který se nemýlil, 2:0.

Stejný hráč zasadil bezradným Čechům i poslední ránu, když v 73. minutě doťuknul míč do brány a potrestal chybnou rozehrávku Krejčího, 3:0. Domácí dostali míč do Pavlenkovi brány i počtvrté, ale VAR Mujův gól kvůli ofsajdu odvolal.

Albánie po výhře nad Čechy upevnila svou pozici v čele kvalifikační skupiny E a našim fotbalistům nezbývá nic jiného, než ve zbylých třech utkáních porazit Faerské ostrovy, Moldavsko a alespoň remizovat s Polskem.

„Myslím, že vývoj utkání ovlivnil gól z první střely na bránu a pak červená karta. Ve druhé půli jsme chtěli být aktivní, ale nepodařilo se nám dát gól. Jsme samozřejmě zklamaní,“ řekl po zápase Jaroslav Šilhavý. „Naše povinnost je připravit se na další utkání. Co bude dál, to se uvidí,“ nechtěl se hlavní trenér české fotbalové reprezentace vyjadřovat k svému setrvání u týmu.

Další kvalifikační utkání budou Češi hrát už v neděli, kdy v Plzni přivítají výběr Faerských ostrovů. Pokud chtějí pomýšlet na postup ze skupiny, budou naši muset tohoto papírově slabšího soupeře bezpodmínečně porazit.

Albánie - Česko 3:0 (1:0)

Branky: 9. Asani (Ramadani), 51. Seferi (Cikalleši), 73. Seferi (Daku)

Autor: Ota Černý

Související

Slavia porazila Bohemians a minimálně do neděle vede ligu.
Fotbal Fortuna Liga

Vršovické derby ovládla Slavia

asiatka
Zahraniční Zajímavosti

Všichni Japonci se za několik století budou jmenovat stejným příjmením, tvrdí studie

434044777_947234764072004_2522449371006019763_n.jpg
Fotbal

Reprezentace má nové dresy

profimedia-0854173180
Domácí

Čeští podnikatelé se Síkelou zavítají do Albánie a Severní Makedonie