sobota 4. května 2024

Vršovické derby ovládla Slavia

Slavia porazila Bohemians 2:1 a znovu na čele ligy čeká, jak Sparta v neděli odpoví.

Slavia porazila Bohemians a minimálně do neděle vede ligu.

Slavia porazila Bohemians a minimálně do neděle vede ligu.
Zdroj: Profimedia

  • Slavia porazila Bohemians a minimálně do neděle vede ligu.
  • Zdroj: Profimedia

V sobotním utkání mezi pražskými kluby Slavia a Bohemians měli od začátku na vrch domácí. Ale nadějné centry do vápna nedokázali svěřenci Jindřicha Trpišovského zužitkovat a tak se šlo o poločase do kabin za bezbrankového stavu.

Skóre otevřel v 55. minutě Petr Ševčík, když z hranice vápna poslal míč těsně k tyči. Záložník Slávie si připsal ligovou trefu po téměř dvou letech. O necelou čtvrthodinu později zvýšil na 2:0 Mojmír Chytil, který se na střelecou listinu zapisuje o poznání častěji. V aktuální sezóně už podvanácté.

Kontaktní gól zařídil dalekonosnou střelou hostující Lukáš Hůlka, ale na výraznější zdramatizování zápasu už nebyl čas. Slavia tak vyhrála a znovu bude na čele ligové tabulky čekat, jak v neděli odpoví Sparta. Pro Jindřicha Trpišovského se navíc jednalo už o 191. ligovou výhru, čímž v této statistice dorovnal dosavadního rekordmana Pavla Vrbu.

„Ohromně si toho vážím, je to pro mě něco neskutečného. Pavla jsem s obdivem sledoval už za mého působení v divizi. V tu dobu se svým týmem vyhrál v Neapoli a Manchasteru City dal na Etihad Stadium dva góly. Normálně podobné statistiky příliš nesleduji, o téhle jsem ale věděl a mluvil dlouho. Pořadí se samozřejmě bude ještě měnit, je tam spousta trenérů, kteří budou přidávat další výhry. Vážím si toho hlavně niterně, protože jsem té mety dosáhl bez přestávky, zastavení… Moc to pro mě znamená,“ uvedl po zápase Trpišovský.

Autor: Ota Černý

Související

Fanoušci fotbalové Slavie.
Fotbal

Slavia pyká za své fanoušky, zaplatí přes dva miliony

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Jan Bořil prodloužil smlouvu se Slávií.
Fotbal Fortuna Liga

Kapitán Bořil získal ve Slavii smlouvu na další rok

Mohamed Ihattaren ve Slavii končí.
Fotbal Fortuna Liga

Slávii sázka nevyšla, Ihattaren se vrací domů