Češi objevili kouzlo surfingu

I když by se mohlo zdát, že surfing je vzhledem k poloze naší země nedostižný sport, opak je pravdou. Češi se o něj zajímají stále více a vyrážejí do zahraničí užít si oceánské vlny.

Surfing

Surfing
Zdroj: unsplash.com

  • Surfing
  • Zdroj: unsplash.com

Zimní aktivní dovolená nemusí nutně znamenat jen horské radovánky. K oceánu se po celý rok na lekce surfingu vydává stále více lidí. O tom svědčí i rozmach cestovních kanceláří zaměřených na tento sport. Také některé tradiční cestovky zařadily pro letošní rok do své nabídky pobyty se surfařským zaměřením.

Velký zájem potvrzují také nové destinace. Zatím co doposud se jezdilo na surf do Španělska, Portugalska či na Kanárské ostrovy, nově jsou v nabídce i exotické dovolené jako Srí Lanka, Bali či Dominikánská republika.

Výhodou je, že surfařská sezóna nekončí ani nezačíná. Zájemci mohou trávit u oceánu téměř celý rok.

V České republice už dokonce vznikl i Český svaz surfingu jehož hlavním cílem je zlepšovat úroveň českého surfingu. Například 13. března startuje na Srí Lance třetí zastávka Česko-slovenského poháru v surfingu, SunRICE & CURRY Czech Cup 2023.

Zájem o surfing roste po celém světě. Napomáhá tomu nejen vznik surfových parků, bazénů nebo technologické inovace v surfovém vybavení, ale třeba i fakt, že zkusit surfing se vydávají i lidé z vnitrozemských států, jako je Česko, kterým nevadí, že za oceánem musejí urazit stovky i tisíce kilometrů.

Pokud se i vy chcete vydat na surf, zkuste cestovní kanceláře Surf and Travel, Surf-Trip či Surf Camp.

Autor: HT

Související

DBME2-data.jpg
Zahraniční

Kupé pro dva a virtuální ručník, německé dráhy ukázaly budoucnost cestování

Benátky
Zahraniční

Benátky v dubnu začnou vybírat poplatek od turistů

429471981_10115523541120951_1550433283890644324_n
Ostatní

Revoluce v cestování: Brýle jako průvodce po památkách

turistika
Cestování Ženy

Ženy chtějí na dovolené v Česku především odpočívat