Češi milují pohádky, potvrzuje to návštěvnost českých kin

Uplynulý víkend byl v českých kinech ve znamení pohádek. Nejvíce diváky lákala tuzemská produkce v podobě pohádkového Prince Mamánka.

Princ mamánek

Princ Mamánek
Zdroj: Bontonfilm

  • Princ Mamánek
  • Zdroj: Bontonfilm

Příběh o dědici trůnu, který musí do světa, aby dospěl, obhájil o uplynulém víkendu prvenství z minulého týdne. Pohádku napsal a zrežíroval herec Jan Budař, který zároveň ztvárnil hlavní roli. O víkendu na Mamánka zavítalo přes 21 tisíc diváků.

Na druhém místě návštěvnosti českých kin skončila americká muzikálová pohádka Šoumen krokodýl s 18,4 tisíci diváky. Třetí místo patří české premiéře Hranice lásky, která zachycuje podoby otevřených vztahů a polyamorní lásky.

Na nahou Hanu Vágnerovou zavítalo necelých 16 tisíc diváků. Což je téměř stejný výsledek jako u romantické komedie Za vším hledej ženu opět s Hanou Vágnerovou v hlavní roli. Na tu přišlo o třetím víkendu 15,3 tisíce diváků. V první desítce oblíbených filmů jsou i české snímky Il Boemo a Spolu.

Tento víkend bude ve znamení nové marvelovky Black Panther: Wakanda nechť žije, která je jediným velkofilmem do vánočního uvedení druhého Avatara s podtitulem The Way of Water. Proti Black Pantherovi nastoupí české drama Oběť, v němž ukrajinská matka žijící v Česku vyšetřuje napadení svého syna.

Zdroj: UFD

Související

GNdi079WcAAScU6
Film a TV

Začaly se točit Tři princezny. Vánoční pohádka bude mít nádech emancipace

Top Gun
Světové dny

Den Top Gunu

Pán prstenů
Film a TV Kino

Glum se vrátí. Nový Pán prstenů dorazí v roce 2026

Záběr z filmu Mumie (1999)
Film a TV Výročí

Jeden z nejlepších dobrodružných filmů slaví 25 let. Mumii zkazila pokračování