pondělí 20. května 2024

Bitka v Dánsku. Policie před utkáním Sparty v Kodani zadržela na 40 fanoušků

Fanoušky Sparty Praha zadržela policie v dánské Kodani, když se chtěli pustit do bitky s příznivci domácího klubu. Počítá se, že budou padat obvinění.

F3Byju3WIAABovt

Sparťanští fanoušci řádili v Kodani.
Zdroj: hooligans.cz

  • Sparťanští fanoušci řádili v Kodani.
  • Zdroj: hooligans.cz

Devětatřicet sparťanských hooligans skončilo v poutech dánské policie, která razantně ukončila bitku mezi fanoušky pražské Sparty a kodaňského celku FC København. Ta předcházela včerejšímu večernímu utkání předkola Ligy mistrů mezi oběma celky. Dánská média přinášejí zprávy o tom, že se čeští fanoušci dopustili výtržností i tím, že si to namířili do sektoru, kde seděli fanoušci domácího celku. Vedení pražského celku oznámilo, že zatím zjišťuje, co se na místě skutečně stalo.

Podle dánské policie je pravděpodobné, že některé z pražských hooligans nakonec dánská policie obviní z výtržností. Aktuálně muži zákona procházejí kamerové záznamy, aby detailně zjistili, co se vůbec stalo. Někteří z účastníků zájezdu na fotbal se už z Dánska vrátili domů.

Není to poprvé, kdy se fanoušci Sparty dostali do konfliktu se zákonem. V roce 2018 přerušili utkání v srbské Subotici, když vtrhli na trávník, o dva roky dříve se v Miláně poprali s pořadateli a v roce 2014 vyvolali bitku na stadionu Slovanu Bratislava. Samostatnou kapitolou zůstává incident z osmdesátých let dvacátého století, kdy sparťanští hooligans zdemolovali vlak z Banské Bystrice.

Autor: Jan Skala

Související

b1bdd58b-0053-4111-8040-b4fc71796e21
Domácí

Byl zásah těžkoodenců přiměřený? Pepřový sprej měli stříkat i do očí dětem

profimedia-0874195426.jpg
Fotbal Fortuna Liga

Sparta obhájila titul. Kuchta rozstřílel Boleslav

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

Reichenberg v dresu Sparty v roce 2017.
Hokej

Bývalý útočník Sparty zemřel v 31 letech