pondělí 29. dubna 2024

Barcelona hledá trenéra, Xavi ohlásil, že po sezoně končí

Další trenér oznámil svůj úmysl skončit na lavičce evropského velkoklubu. Po Jurgenu Kloppovi končí také kouč Barcelony Xavi.

Xavi končí jako trenér Barcelony

Xavi končí jako trenér Barcelony
Zdroj: Profimedia

  • Xavi končí jako trenér Barcelony
  • Zdroj: Profimedia

Velké překvapení si pro fanoušky Barcelony přichystal její trenér Xavi, který na tiskové konferenci po zápase Villarrealem oznámil, že plánuje v klubu skončit. Stejně jako jen pár dní před ním Jurgen Klopp z Liverpoolu, i Xavi plánuje zůstat s týmem do konce aktuální sezony.

Bývalý vynikající hráč Xavi Hernández přišel do katalánského velkoklubu na podzimu 2021 jako náhrada za Ronalda Koemana a hned v následující sezoně slavil titul. Pro Barcelonu již sedmadvacátý.

V aktuální sezoně nicméně výkony jeho svěřenců kolísají, jako se to stalo v posledním zápase se čtrnáctým Villarrealem, s nímž Barcelona padla na domácím hřišti 3:5. Právě po tomto nepovedeném utkání Xavi oznámil prezidentovi klubu a následně i veřejnosti, že se rozhodl v Barceloně po sezoně skončit.

„Rozhodl jsem se už před několika dny, ale dnes nastal ten okamžik, kdy jsem se rozhodl svůj záměr oznámi,“ řekl Xavi „Nechci být problémem. Chci být pro Barçu řešením, jako jsem byl před dvěma lety,“ pokračoval Xavi, který s Barcelonou sbíral úspěchy i jako hráč. Dodal, že věří, že jeho odchod na konci sezony přispěje ke změně dynamiky v klubu a zbaví kabinu napětí.

„V následujících čtyřech měsících dám všechno do toho, abychom vyhráli ligu. Stále si myslím, že to můžeme dokázat. Na mém rozhodnutí skončit to ale nic nezmění," uzavřel Xavi.

Barcelona je aktuálně třetí se ztrátou deseti bodů na vedoucí Real Madrid.

Autor: Ota Černý

Související

Sagrada Familia v Barceloně
Zahraniční Architektura

Sagrada Familia by měla být dokončena v roce 2026

František Straka má novou záchrannou misi.
Fotbal

Trenér záchranář František Straka má nové angažmá

David Bruk končí na lavičce Karlových Varů
Hokej Tipsport ELH

Karlovy Vary deset kol před koncem základní části mění trenéra

Hot_(34_degrees)_and_dry,_an_extreme_weather_combination_in_Holland._Here_watersupply_along_the_Schelmseweg_Schaarsbergen_at_1_July_2015._Start_of_the_most_warm_night_in_Holland_since_1901_with_some_24_degrees_
Zahraniční

Španělsko trápí enormní sucho a vedro. Voda je na příděl