Avatar drancuje kina i dva měsíce po premiéře. Je třetím nejúspěšnějším filmem všech dob

Druhý Avatar je nezastavitelný. Po více než dvou měsících od premiéry na něj stále chodí davy. Nyní překonal Titanic a stal se třetím tržebně nejúspěšnějším filmem všech dob.

Záběr z filmu Avatar: The Way of Water.

Záběr z filmu Avatar: The Way of Water.
Zdroj: Disney

  • Záběr z filmu Avatar: The Way of Water.
  • Zdroj: Disney

Režisér James Cameron to opět dokázal. Po třinácti letech uvedl do kin pokračování nejúspěšnějšího filmu všech dob, Avatara. Diváci byli na nové dobrodružství na Pandoře natěšení. Přestože je pokračování po stránce příběhu o něco hůře hodnocené, tak technologický posun vizuálních efektů a popularita smyšleného věta přilákala diváky po celém světě i tak. O tomto víkendu Avatar: The Way of Water překonal Titanic a stal se třetím nejúspěšnějším filmem všech dob.

Dvojka Avatara má aktuálně na kontě přes 2,244 miliard dolarů. Na Avengers: Endgame na druhém místě s 2,7 miliardami dolarů se již nedotáhne, ale pár desítek milionů ještě do své kasičky přisype. V globálních tržbách Titanic přeskočil, ale v rámci amerických tržeb je druhý díl Avatara až na „devátém místě“ a v cestě mu stojí Titanic na osmé příčce s rozdílem 14 milionů dolarů, které by Avatar ještě měl zvládnout z USA vytěžit.

V České republice je druhý Avatar tržebně nejúspěšnějším filmem všech dob. Momentálně má nastřádáno 273 milionů korun, o sedm milionů více než předchozí lídr žebříčku Bohemian Rhapsody. Po stránce návštěvnosti českých kin je na šestém místě. Uvidíme, zda se mu podaří překonat Kolju na páté pozici, na kterou mu schází necelých šest tisíc diváků.

Autor: Šimon Mitro

Související

Top Gun
Světové dny

Den Top Gunu

Pán prstenů
Film a TV Kino

Glum se vrátí. Nový Pán prstenů dorazí v roce 2026

Záběr z filmu Mumie (1999)
Film a TV Výročí

Jeden z nejlepších dobrodružných filmů slaví 25 let. Mumii zkazila pokračování

Záběr z filmu Království Planeta opic
Film a TV Kino

Květen v kinech: Gosling jako Kaskadér a návrat Planety opic