pátek 17. května 2024

Muž kempuje před Strakovkou přes půl roku. Hladovku zrušil, když mu dali jídlo

189 dnů kempování v centru Prahu pod zástěrkou petičního stánku, čtvrtý den hladovka. Tak teď vypadá činnost aktivisty Ondřeje Thora, který se v půlce května usadil do rybářské židle před Strakovou akademií.

405011429_7549965175014004_2017130406450302735_n

Ondřej Thor ukončil hladovku, když dostal bramborový salát.
Zdroj: FB Ondřeje Thora

  • Ondřej Thor ukončil hladovku, když dostal bramborový salát.
  • Zdroj: FB Ondřeje Thora

"Budu tu sedět tak dlouho, dokud vláda nepodá demisi," řekl Minutovým zprávám.

Kromě toho, že požaduje demisi vlády, chce také mír a výstavbu volnočasového centra v Ústí nad Labem, potřebuje na něj prý 200 milionů.

V sobotu navíc ohlásil hladovku.

„K této formě vyjádření nesouhlasu s kroky a postupem některých zatím dosavadních členů naší zkorumpované okupační vládě pětikoaliční garnitury mě inspiroval Jiří Gruntorád se svým tiskovým mluvčím, chartistou, dlouholetým přítelem v disidentu, Johnem Bokem, který se ke Gruntorádovi i se mnou připojil. Rozhodl jsem se stupňovat tlak již ohlášeného shromáždění pro milion lidí. Děkuji za inspiraci přátelům z disentu,“ oznámil poněkud zmateně na svém Facebooku Thor, který se krátce poté dostal do konfliktu právě s Johnem Bokem.

Signatář Charty 77 a zakladatel knihovny samizdatové a exilové literatury Libri prohibiti Jiří Gruntorád požaduje odstoupení ministra práce Mariana Jurečky kvůli nízkým důchodům disidentů.

Thor vytvořil před Strakovkou doslova táborové ležení. Úřady ani policie si s ním neví rady, protože jeden ze stanů označil za petiční stánek a hřeší na to, že jej ze zákona nemůže nikdo vyhnat. Jediné, co se podařilo, bylo redukovat mu zabraný prostor, kde stávaly stany, karavan a další auta. V posledních týdnech se ale tábořiště opět roztahuje.

V noci na středu, tedy po čtyřech dnech hladovky, mu kdosi přinesl bramborový salát. Thor tak hladovku ukončil. Oznámil to na svém Facebooku. Podívejte se, jak to v jeho tábořišti vypadá:

Související

grunheide
Zahraniční Video

Extrémisté vzali gigafactory Tesly útokem, německá policie má vodní děla

GM1fsXTWcAA--2l
Domácí Video

Falešní propalestinští studenti v Praze se zhlédli v Hamásjugend

Kramářova vila
Domácí Tipy na výlety

Kramářova vila se zpřístupní na Svátek práce

profimedia-0867474369
Zahraniční Video

Miluji Hamás, protože zabíjí Židy. Vlna antisemitismu se z USA přelévá do Evropy