České vepřové se vrací na ukrajinský trh
Po třech letech se českým a evropským producentům vepřového masa otevírá ukrajinský trh.
Po třech letech se českým a evropským producentům vepřového masa otevírá ukrajinský trh.
Skupina odborníků upozornila na dovoz obrovského množství žabího masa do Evropské unie ze zemí, kde žabám hrozí vyhynutí. Prostřednictvím otevřeného dopisu prezidentovi Macronovi žádá Francii o vyřešení problému.
Je růžová, obsahuje hovězí a také po něm voní, mnohem výživnější, než běžná rýže, a navíc prý i dobře chutná. Tak popsali novinku jihokorejští vědci, kteří ji vyvinuli.
Meziročně došlo v Česku k poklesu výroby masa. Největší snížení zaznamenalo vepřové.
Hned několik případů falšovaných masových výrobků odhalila Potravinářská inspekce. Na falšování potravin se podílejí i výrobci spadající pod Agrofert.
Více než 80 kilogramů masa neznámého původu s prošlým datem použitelnosti mířilo na hudební festival do Ostravy. Informovala o tom Státní veterinární správa (SVS).
Až 96 procent balení kuřecích prsou privátních značek supermarketů na českém trhu zasáhla nemoc bílých vláken. Tvrdí to spolek OBRAZ – Obránci zvířat. Veterináři upozorňují, že původ vláken není jasný.
Maso vyrobené strojem, chutí i vzhledem těžko rozpoznatelné od pravého. Španělský startup začal se sériovou výrobou rostlinných náhražek, které vypadají přesně jako hovězí steaky.