pátek 17. května 2024

Zelení představili své kandidáty. Je mezi nimi i další z klanu Okamurů

Strana zelených by se chtěla dostat do Evropského parlamentu, ač jsou její preference mizivé. Pomoci by jí v tom mohl i Osamu Okamura.

Osamu_Okamura_(5803938543)

Osamu Okamura , mladší bratr šéfa SPD a poslance za KDU-ČSL, se objevila na kandidátce Zelených.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Osamu Okamura , mladší bratr šéfa SPD a poslance za KDU-ČSL, se objevila na kandidátce Zelených.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Šéf SPD Tomio Okamura patří k nejvýraznějším postavám současné politické scény a lidé registrují i jeho staršího bratra Hayata Okamuru, jenž je Tomiovým hlasitým oponentem a parlamentním členem KDU-ČSL. Teď se do politiky chce zapojit ještě třetí z bratrů Okamurových, nejmladší Osamu. Je na kandidátce Strany zelených pro červnové volby do Evropského parlamentu. V politickém směřování se tedy kloní spíše na stranu nejstaršího z Okamurů, Hayata, i když přiznává, že při setkání s bratry není politika tématem číslo jedna. Hlavním bodem, v němž se Osamu Okamura se svými bratry rozchází, je široká podpora manželství pro všechny a preference ekologických cílů.

Kromě něho Zelení představili i další tváře, které tuto stranu povedou do boje o místa v europarlamentu. Lídrem kandidátky je ředitelka neziskové organizace Konsent zabývající se sexuálním násilím Johanna Nejedlová a na druhém místě se objevuje zakladatel studentského klimatického hnutí Fridays For Future Petr Dobravecký.

Šance Strany zelených na zisk křesla v europarlamentu jsou však mizivé. Její současné preference se pohybují kolem jednoho procenta.

Autor: Jan Skala

Související

GNuW7mhW4AA0Nng
Zahraniční

Spolkový sněm zbavil Bystroně imunity. Zanedlouho poté u něho zvonila policie

37340826976_7cacdbcbb2_b
Zahraniční

Varšava navýší peníze na tajné služby. Podle Tuska chce Rusko zasáhnout do eurovoleb

49517029202_26e671f248_b
Domácí

Největší volební potenciál mají ANO a STAN. Komunisté přeskakují SPD

eurovolby
Domácí Eurovolby

K eurovolbám plánuje přijít třetina Čechů