pátek 17. května 2024

Zdechni, řval řidič autobusu na školačky, které psaly na zamlžené okno

Velký problém zřejmě bude mít řidič ČSAD Tišnov Stanislav Sedlák. Ten vyrazil z vozu dvě 13leté školačky. A prý se nestalo poprvé, že byl na dívky z Ukrajiny hrubý.

GA6JB_mWMAADwnS

Řidič, který hulvátsky útočil na školačky.
Zdroj: FB Slavomíra Sedláka

  • Řidič, který hulvátsky útočil na školačky.
  • Zdroj: FB Slavomíra Sedláka

Video, které ukazuje, jak se řidič k dětem chová, se šíří sociálními sítěmi rychlostí blesku. "Zdochni! Ty jseš tady na návštěvě! My jsme tady Češi, toto je naše zem," pořvává na školačky řidič. „Ven, obě dvě! Zdochni, ty mě nebudeš tady azbukou psát po oknech,“ říká. Když se jedna z dívek zeptala proč, vytlačil obě z vozu se slovy: „Proč? Protoč! Pusť se toho zábradlí a vypadni, dělej!“

Smluvní přepravní podmínky ČSAD Tišnov nezakazují malovat na orosené sklo.

Záznam překvapil hejtmana Jihomoravského kraje Jana Grolicha. „Chvíli předtím, než se video objevilo na sociálních sítích, se dostalo ke mně a začali jsme to obratem řešit přes jihomoravského organizátora veřejné dopravy s dopravcem. Až to bude mít nějaký závěr, tak dáme vědět,“ řekl Minutovým zprávám.

Není to zřejmě poprvé, kdy se řidič nevybíravě choval k ukrajinským školačkám. Než smazal veřejně viditelné příspěvky na svém facebookovém profilu, kde vystupuje jako absolvent Vysoké školy života, ozvala se tam žena, která potvrdila, že jde o video od její kamarádky. „Takových videí vzniklo za půl roku několik. Řidič je buď odmítal do autobusu vzít, nebo je trénoval, jestli a jak ho pozdravily. Nakonec se s ním bály jezdit. Vedení dopravního podniku nejdřív řidiče omlouvalo a vinu přehazovalo na holky. Údajně dostal pokutu,“ uvedla.

Jednatel společnost ČSAD Tišnov Ladislav Sova uvedl, že video je z 21. prosince loňského roku, kdy řidič, pan Sedlák, mylně vyhodnotil vzniklou situaci tím, jenž předpokládal, že ruskou azbukou napsaný nápis zdochni na autobusu je adresovaný přímo jemu osobně. "O cestujících z předchozích přeprav věděl, že minimálně jedna z těchto dívek je ukrajinské národnosti, proto se domníval, že nápis na autobusu napsaly právě ony," komentoval incident Sova s tím, že řidič se za nepřijatelné chování dočkal trestu a tím věc pro ČSAD skončila. "Naše společnost se od jednání dotyčného pana řidiče distancuje. Jedná se o pochybení jednotlivce a ne celé naší společnosti, jejíž dobré jméno bylo tímto zveřejněním poškozeno," doplnil.

Související

Israeli_Minister_of_Defense_Yoav_Gallant_(Galant)_at_a_press_conference_in_Tel_Aviv,_Israel_on_December_18,_2023
Zahraniční

Spor mezi USA a Izraelem pokračuje. Galant odmítl americké ultimátum

football-1275123_960_720
Fotbal

Hrůza. Malajskou hvězdu poleptali kyselinou

Vlkov u Tišnova
Domácí

Na Vysočině budou jezdit vlaky 160kilometrovou rychlostí

Kamtschatkabär
Zahraniční

Medvědi na Slovensku jsou čím dál agresivnější. Střetů s lidmi přibývá