pátek 17. května 2024

Z Ostravy se bude létat do 11 nových destinací

Ostravské letiště rozšíří v příštím roce počet destinací. Třikrát týdně se bude létat do Londýna.

Letiště Leoše Janáčka v Ostravě

Letiště Leoše Janáčka v Ostravě
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Letiště Leoše Janáčka v Ostravě
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Ostravské letiště Leoše Janáčka rozšíří počet destinací. Společně s leteckými dopravci a cestovními kancelářemi přidá letiště do svého portfolia celkem 11 nových destinací. Nově se bude pravidelně létat do španělské Malagy a Murcie, města Podgorica v Černé Hoře, na Kanárský ostrov Fuerteventura, do Kalábrie, do hlavního albánského města Tirana, turecké Enfidhu, řecké Chaniu na Krétě či egyptské Marsa Matruh.

Lidé si už mohou objednávat letenky do dvou nových destinací, které jsme nedávno oznámili. Velmi žádaná je nová pravidelná linka do španělské Málagy, kam se bude od června lítat každé pondělí a čtvrtek. Do Podgorice v Černé Hoře pak bude frekvence jednou týdně. Věřím, že cestující tyto linky naplní, obě je dopraví na atraktivní dovolenková místa,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.

Od konce března dojde také k navýšení počtu rotací na lince Ostrava-Londýn. Letecká společnost Ryanair bude spoj provozovat třikrát týdně. „K pravidelným linkám do Varšavy a Londýna se už v únoru přidají lety do Egypta, postupně se pak začne létat také do dalších destinací. Jsme rádi, že můžeme našim cestujícím pro příští rok nabídnout hned 11 novinek. Mezi nimi se objeví dlouho poptávané Kanárské ostrovy, Itálie, Španělsko, Černá Hora nebo prozatím neobjevená panenská Albánie,“ uvedl Jaromír Radkovský, generální ředitel Letiště Ostrava, a.s.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Moravskoslezský kraj

Související

Podoba nové aplikace s opravami silnic Moravskoslezského kraje
Domácí

Aplikace ukazuje řidičům silniční stavby v Moravskoslezském kraji

Ukrajinské Dnipro
Domácí

Ukrajinské Dnipro je partnerským městem Ostravy

Praděd
Domácí

Řidiče při cestě na Praděd čeká omezení

Hráči Švédska zvítězili nad USA
Hokej MS v hokeji 2024

Švédsko v souboji hokejových velikánů porazilo USA