středa 8. května 2024

Vaclík se vrací do Španělska

Reprezentační brankář Tomáš Vaclík má po neúspěšném angažmá v zámoří nové působiště. Pomůže Albacete ve druhé španělské lize.

Tomáš Vaclík má nové angažmá

Tomáš Vaclík má nové angažmá
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Vaclík má nové angažmá
  • Zdroj: Profimedia

Čtyřiatřicetiletý gólman Tomáš Vaclík v zimě ukončil spolupráci s americkým klubem New England Revolution, kam přestoupil jako volný hráč v létě minulého roku, ale nedostal příležitost se prosadit.

Bývalý Sparťan debutoval v zahraniční lize v roce 2014, kdy přestoupil do Basileje. Odtud o čtyři roky zamířil do Sevilly, kde slavil největší úspěchy. Kromě toho byl výraznou osobností národního výběru, se kterým posbíral 54 startů.

Nyní českého reprezentačního brankáře jako svou posilu oznámil klub Albacete hrající druhou španělskou ligu. Vaclík se tak vrací do země, kde trávil nejlepší roky své dosavadní kariéry. Jeho cílem je bezpochyby co největší zápasové vytížení, které by ho přiblížilo nominaci na blížící se mistrovství Evropy v Německu.

„Tomáš má za sebou kariéru, jakou se může pochlubit málokdo, neboť jako brankář začínal v české lize ve velmi mladém věku. Bude se snažit o nominaci na mistrovství Evropy a zároveň, aby náš klub splnil svůj cíl,“ uvedlo Albacete potácející se na sestupových příčkách druhé nejvyšší soutěže ve Španělsku.

Autor: Ota Černý

Související

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

Gibraltar._El_Peñón
Zahraniční

Suchou nohou do Afriky. Podvodní tunel by měl spojit Španělsko a Maroko

Jakub Málek chytal i za reprezentaci.
Hokej NHL

Gólman Málek míří do zámoří

Čas Luboše Kozla v Liberci se naplnil.
Fotbal Fortuna Liga

Další změny v Liberci, trenér Kozel končí