V zombie droze kush je prášek z lidských kostí, narkomani kradou těla z hrobů

Extrémně návyková laciné zombie droga kush si jen za posledních pár měsíců v hlavním městě Sierry Leone Freetownu vyžádala stovky životů především mladých lidí. Prezident vyhlásil stav nouze.

434172391_1087753782497227_8412024822463723169_n

Kush mimo jiné způsobuje otoky a velké otevřené rány.
Zdroj: Úřad prezidenta Sierry Leone

  • Kush mimo jiné způsobuje otoky a velké otevřené rány.
  • Zdroj: Úřad prezidenta Sierry Leone

Kush se vyrábí z konopí, fentanylu, tramadolu, formaldehydu a rozemletých lidských kostí. Ty přispívají k rychlému a silnému hypnotickému opojení z drogy, které trvá kolem šesti hodin. Kush způsobuje silné otoky, otevřené rány, působí na psychiku, proměňuje narkomany v zombie tím, že je uvrhne do stavu podobnému kómatu. Uživatelé brzy umírají na selhání orgánů. Psychiatři ze Sierry Leone uvádí, že mezi lety 2020 a 2023 počet hospitalizací lidí závislých na kushi vzrostl téměř o čtyři tisíce procent.

Kvůli nízké ceně je kush dostupný pro nezaměstnané mladé lidi v Sierra Leone, sousední Libérii a Guineji. Jeden joint obsahuje dávku látky v hodnotě asi šesti korun. Droga se už rozšířila natolik, že prezident země Julius Maada Bio vyhlásil stav nouze a nařídil armádě, aby hlídala hřbitovy, protože narkomani ve velkém vykopávají kostry z hrobů, aby vyrobili kush. Vláda také pracuje na rozbití sítí pašeráků drog.

„Všem, kteří se podílejí na výrobě, pašování a obchodu s drogami, vzkazuji: Váš čas se naplnil. Soudní orgány budou upřednostňovat případy související s drogami tak, aby každý zatčený za přepravu, výrobu a nezákonné obchodování se složkami a finálními syntetickými drogami, dostal rychle přísný trest,“ uvedl prezident.

Související

Yadav
Zahraniční

Indický zpěvák prodával hadí jed, extrémně nebezpečnou luxusní drogu

Gummies
Domácí

Po užití HHC končí v nemocnici i dospělí, e-shop bonbóny vydává za střely do praku

F_74GPuXQAATr6i
Zahraniční

Pokus o puč v Sieře Leone nevyšel, osvobození vězni jsou zpět za mřížemi

AP23145487661370-1685032796
Zahraniční Video

Ikonický strom považovaný za symbol svobody v Sierra Leone zničila bouřka