pátek 17. května 2024

V Texasu tetuje robot, jeho práce stojí desítky tisíc korun

V texaském tetovacím salónu Blackdot.tattoo ve městě Austin tetuje robot. Inovativní metoda je údajně téměř bezbolestná, zaplatíte za ní však částku v řádech desetitisíců korun.

14EDD2F3-695B-433C-9074-B8DC998EDF75

Tetovací stroj Blackdot.
Zdroj: Blackdot.Tattoo

  • Tetovací stroj Blackdot.
  • Zdroj: Blackdot.Tattoo

Nová metoda tetování kůže láká do texaského salonu milovníky experimentálního zkrášlování těla z celého světa. Tetovací robot měří přes metr a půl a dokáže na kůži přenést jakýkoliv obrázek, který zaměstnanec studia uloží do jeho softwaru. Do cloudu stroje lze navíc vkládat obrázky i vzdáleně. Společnost tak může spolupracovat s umělci světového formátu jako je tvůrce tokenů Tyler Hobbs nebo špičkový turecký tatér Omer Tunca.

Tetovací robot provede před samotným tetováním pár zkušebních vpichů. Potom prý téměř bezbolestně, rychle a precizně vytetuje na vybranou část těla obrázek podle předlohy. „Můžu upřímně říct, že kdyby to netrvalo tak krátce, mohl bych si u toho zdřímnout,“ řekl jeden z prvních klientů tetovacího robota Blackdot.

Zájemci si ale musejí připravit pěkných pár tisíc dolarů. Třeba právě dílo Omera Tuncy vytetované robotem vyjde téměř na 70 tisíc korun.

Autor: Zuzana Beranová

Související

profimedia-0873757468
Zahraniční

Po ničivé bouři v Houstonu zemřeli čtyři lidé. Statisíce Američanů jsou bez proudu

profimedia-0873362534
Zahraniční

V Texasu narazila do mostu loď s ropným olejem

profimedia-0870273787
Zahraniční

Při povodních v Texasu zemřelo dítě

GMQvGsXW8AAuV0a
Zahraniční

Jihem Spojených států se přehnala řada tornád. Úřady počítají mrtvé a zraněné