V Ekvádoru zastřelili prokurátora, který vyšetřoval přepadení televize

Ekvádor se stále zmítá na pokraji občanské války. Vyšetřování přepadení státní televize nezůstalo ze strany tamních zločinců bez odplaty, životem za něj zaplatil prokurátor, jenž na případu pracoval.

GEGknkIWsAA0DR_

Zastřelený prokurátor César Suárez.
Zdroj: X

  • Zastřelený prokurátor César Suárez.
  • Zdroj: X

Násilnosti v jihoamerickém Ekvádoru pokračují, včera zločinci zastřelili prokurátora Césara Suáreze, který měl na starosti vyšetřování přepadení státní televize TC, kam ozbrojenci vtrhli začátkem minulého týdne. O vraždě informovala ekvádorská generální prokurátorka Diana Salazar. „Nelze se nenechat zlomit smrtí kolegy v boji proti organizovanému zločinu,“ uvedla. Útok na Suáreze se stal v přístavním městě Guayaquil, kde pachatel prokurátora zastřelil v autě.

V zemi stále panuje výjimečný stav, který vláda vyhlásila po nepokojích poté, co z vězení uprchl José Adolf Macias, který je považovaný za hlavu ekvádorské drogové mafie a za nejnebezpečnějšího člověka v zemi. V souvislosti s jeho útěkem vyhlásily zločinecké gangy válku policii, armádě a jiným státním orgánům, čímž se země dostala do chaosu, jehož součástí bylo i zmíněné přepadení televize. Při nepokojích zahynulo nejméně dvacet lidí.

Ekvádor byl léta jednou z nejbezpečnějších zemí Latinské Ameriky. Situace se změnila, když se tamní drogové gangy spojily s mnohem nebezpečnějšími kolegy z Kolumbie a Peru.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0873553694
Zahraniční

Novou Kaledonií zmítají krvavé nepokoje

profimedia-0873437899
Zahraniční

Francie vyhlásí v Nové Kaledonii výjimečný stav

Varg Vikernes dnes tvoří ve Francii, kam utekl před obřím dluhem Norsku.
Hudba

Vrah Varg Vikernes vytvořil v exilu soundtrack ke své deskové hře

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství