čtvrtek 2. května 2024

V dokumentech z kauzy Epstein figuruje princ Andrew, Bill Clinton i DiCaprio

Soud zveřejnil dokumenty, které se týkají kauzy jednoho z nejznámějších pedofilů, finančníka Jeffrey Epstein, jemuž pomáhala Ghislaine Maxwell. Z dokumentů je zřejmé, že se Epstein scházel s řadou politiků a celebrit nebo se členy královské rodiny.

GC9wtZmb0AAAtsy

Bill Clinton.
Zdroj: zveřejněné dokumenty

  • Bill Clinton.
  • Zdroj: zveřejněné dokumenty

Desítky žen obvinily Epsteina z toho, že je nutil poskytovat sexuální služby jemu a jeho hostům na jeho soukromém karibském ostrově a v domech, které vlastnil v New Yorku, na Floridě a v Novém Mexiku. Jedna z obětí uvedla, že musela mít sex s guvernérem Nového Mexika Billem Richardsonem. S Epsteinem se přátelil také Michael Jackson, v kontaktu byl i s dalšími celebritami včetně Leonarda DiCapria, Cameron Diaz, Cate Blanchett či Bruce Willise . V seznamech figuruje i jméno modelky Naomi Campbell, fyzika Stephena Hawkinga, mága Davida Copperfielda nebo režiséra George Lucase. Většinou se jedná o svědky.

Johanna Sjöberg ve výpovědi v květnu 2016 tvrdila, že se princ Andrew v roce 2001 dotýkal jejích prsou v Epsteinově bytě. Buckinghamský palác uvedl, že obvinění jsou nepravdivá. Žena také popsala rozhovory s Epsteinem, ve kterých tvrdil, že bývalý americký prezident Bill Clinton má rád mladé dívky.

Jedna z obětí, Sarah Ransom, řekla soudu, že pořídila kopie nahrávek vysoce postavených úředníků, kteří znásilňovali děti a páchali další strašlivé zločiny. Žena uvedla, že záběry ukazují Michelle a Baracka Obamovy, jak mají sex s obětí.

Související

cUo5Eq8X
Zahraniční

Americký prezident i britský princ. Soud zveřejní jména kolem sexuální kauzy

Poslední píseň Beatles nese název Now and Then
Hudba AI

Vyjde poslední píseň Beatles. Se singlem pomohla umělá inteligence

Carlos_Santana_(Vértes)
Hudba

Prostě Carlos. Dokument o Santanovi bude v kinech jen dva dny

Záběr z dokumentárního snímku Obnovená naděje
Domácí Festival

Celkem 142 dokumentů z 36 zemí světa se přihlásilo do EKOFILMu