pátek 17. května 2024

Americký prezident i britský princ. Soud zveřejní jména kolem sexuální kauzy

Zemětřesení v nejvyšších patrech společnosti se očekává po zveřejnění takzvaného Epsteinova seznamu. Ten má vnést jasno do kauzy kolem sexuálního skandálu a vyvrátit konspirační teorie, jež jej provázejí.

cUo5Eq8X

Ghislaine Maxwell a Jeffrey Epstein.
Zdroj: X

  • Ghislaine Maxwell a Jeffrey Epstein.
  • Zdroj: X

Režisér Woody Allen, britský princ Andrew, exprezident Bill Clinton, miliardář Bill Gates, bývalý norský premiér Thorbjørn Jagland nebo jeho izraelský protějšek Ehud Barak nebo poradkyně Bílého domu Kathryn Ruemmler – to jsou jen některá jména uvedená v soudních dokumentech v souvislosti s kauzou sexuálního predátora, finančníka a filantropa Jeffreyho Epsteina.

Soudkyně Loretta A. Preska nařídila zveřejnění jmen s tím, že v mnoha případech se jedná o osoby, které samy poskytovaly médiím rozhovory, nebo jejichž jména už v minulosti prosákla na veřejnost. Důvěrné zůstanou jen záznamy týkající se obětí, které byly v době činu dětmi.

Epstein spáchal sebevraždu v srpnu 2019 ve federální věznici na Manhattanu, když čekal na soudní proces kvůli obvinění z obchodování se sexem. S verbováním a zneužíváním mu pomáhala Ghislaine Maxwell, která dostala 20 let.

Související

GC9wtZmb0AAAtsy
Zahraniční Aktualizujeme

V dokumentech z kauzy Epstein figuruje princ Andrew, Bill Clinton i DiCaprio

Lizzo
Zahraniční

Zpěvačka Lizzo čelí obvinění ze sexuálního obtěžování svých tanečnic

337723609_604433011586002_8888920647997926668_n
Zahraniční Video

Polsko v šoku: V kostele děti sledovaly sadomasochistické scény a ponižování