sobota 18. května 2024

V Českých Budějovicích to vře mezi fanoušky a klubem

Vedení fotbalového Dynama České Budějovice potrestalo fanoušky za incident v Plzni uzavřením sektoru.

Fanoušci Českých Budějovic

Fanoušci Českých Budějovic
Zdroj: Profimedia

  • Fanoušci Českých Budějovic
  • Zdroj: Profimedia

Pořádně horko musí být v posledních dnech managementu fotbalového klubu Dynamo České Budějovice. Nejenže v lize sbírají Jihočeši jednu ztrátu za druhou a v tabulce jsou poslední, ale nově se klub dostal do ostrého sporu se svými vlastními fanoušky.

K vyhrocení situace došlo po posledním ligovém kole, kdy České Budějovice prohrály v Plzni vysoko 5:0. Během tohoto utkání vhodili příznivci hostů pyrotechniku na hřiště a hrozilo dokonce předčasné ukončení zápasu.

V návaznosti na to vydal českobudějovický klub prohlášení, v němž mimo jiné oznámil uzavření jižní části tribuny, kde se scházejí nejaktivnější podporovatelé, pro poslední ligový zápas podzimu.

„Narušování průběhu utkání vhazováním dýmovnic na hrací plochu, a to dokonce do blízkosti samotných fotbalistů, je pro náš tým zcela kontraproduktivní a překračuje tolerovatelné hranice chování. V návaznosti na tento incident je navíc možné ze strany disciplinární komise Ligové fotbalové asociace očekávat disciplinární řízení s naším klubem,“ odůvodnil klub své rozhodnutí.

V nás problém není, reagují fanoušci

Odpověď tvrdého jádra českobudějovických fanoušků na sebe nenechala dlouho čekat a na sociální síti Instagram se proti rozhodnutí ohradili.

„13 proher hoši… my rozhodně nejsme problém Dynama. Až do odvolání bojkotujeme domácí zápasy,“ uvedli fanoušci na Instagramovém účtu Budweis Fanatics.

Autor: Ota Černý

Související

Ve skupině o záchranu Zlín remizoval s Českými Budějovicemi.
Fotbal Fortuna Liga

Jablonec se zachránil, Zlín s Budějovicemi remizoval a zůstává poslední

Jamal Murray.
Ostatní

Basketbalista dostal za hozené věci po sudím tučnou pokutu

Vydra říční
Krimi

Muž chytil vydru a držel ji na chatě ve výběhu. Hrozí mu tři roky vězení

c04721b2-bacb-4dd4-a7dd-2b11ff9e8bd0
Domácí

Praha si posvítí na zahrádky. Jejich nekontrolovatelný rozpuk je minulostí