sobota 18. května 2024

Ukrajinští uprchlíci uklízeli park v Jihlavě, poděkovali tak Čechům za pomoc

Zhruba tři desítky ukrajinských uprchlíků dnes v Jihlavě uklízely městský park Malý Heulos. Akci uspořádala ukrajinská komunita pod záštitou organizace F Point. Ukrajinci brigádu pojali jako poděkování za pomoc v naší zemi.

Ukrajinští uprchlíci uklízeli park v Jihlavě

Ukrajinští uprchlíci uklízeli park v Jihlavě
Zdroj: www.facebook.com

  • Ukrajinští uprchlíci uklízeli park v Jihlavě
  • Zdroj: www.facebook.com

Do velké brigády v jihlavském parku se zapojili dospělí i děti. Ukrajinská komunita tímto krokem chtěla vyjádřit vděk za pomoc, které se jim v České republice dostává. Samotná myšlenka se zrodila mezi samotnými Ukrajinci, iniciátorkou byla jedna z žen, která požádala organizaci F Point o spolupráci.

Zároveň také 25. března odstartovala jarní kampaň s názvem Ukliďme svět, během které se tisíce dobrovolníků z celé České republiky pouští do úklidu přírody či ulic. Organizuje ji Český svaz ochránců přírody. Akce motivuje lidi k tomu, aby byli více zodpovědní při nakládání s odpadem.

Úklid veřejných prostranství pořádá pravidelně také organizace Ukliďme Česko. Nejbližší hlavní úklidový den je 1. dubna. Do této akce se může zapojit každý a svůj úklid zaregistrovat. Do úklidových akcí se zapojují lidé ze všech koutů České republiky. Do úklidu se pravidelně zapojují školáci, politici, úředníci, děti z dětských domovů a další lidé, kterým jde o to, aby jejich okolí bylo čisté bez odpadků.

Autor: HT

Související

012
Domácí

Ochranu dostalo 600 tisíc uprchlíků. Je to víc, než zvládneme, myslí si většina lidí

sbírka potravin
Domácí

Češi přispěli do potravinové sbírky tunami zboží

Vizualizace nového nádraží v Jihlavě.
Domácí

Jihlavané se dočkají nového nádraží

most.2e16d0ba.fill-736x414
Domácí

Most nikoho půjde přes víkend k zemi. Léta se k němu nikdo nehlásí