sobota 18. května 2024

Tragédie v Hradci: Za vraždou 14letého chlapce z nádraží byl spor o cigaretu

Drogy, schizofrenie, chuť na cigarety. Spojení všeho nakonec stálo život 14letého hocha, kterého zabil známý královéhradecký narkoman a bezdomovec.

GC7q7ocXYAA5zEy

Královéhradecké nádraží, kde k tragédii došlo.
Zdroj: X

  • Královéhradecké nádraží, kde k tragédii došlo.
  • Zdroj: X

Motiv, proč 32letý muž včera v podvečer na nádraží v Hradci Králové ubodal 14letého hocha, se pomalu vykresluje. Přestože policie jej zatím nezveřejnila, a vzhledem k věku pachatele nechce o případu podávat bližší informace, mluví se o tom, že za tragickou událostí byl pravděpodobně spor o cigaretu, kterou vrah na své oběti loudil.

Pachatel totiž patřil mezi známé hradecké bezdomovce, kteří se potloukají kolem tamního nádraží. S největší pravděpodobností trpí schizofrenií a je uživatelem tvrdých drog, zejména pervitinu, kvůli kterému trpí psychickými problémy. Chlapce poté, co mu odmítl cigaretu dát, ubodal v kolejišti kuchyňským nožem. Teenagerovi nepomohl ani rychlý zásah pracovníků železnice, zraněním na místě podlehl. Vrah prý občas žil se svou matkou, které také vyhrožoval zabitím.

Policie muže zadržela zhruba hodinu po činu mimo areál nádraží, u sebe měl stále vražednou zbraň. Na soud si počká ve vazbě. Hrozí mu15 až 20 let vězení, je ale možné, že soud přikročí i k výjimečnému trestu.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0872272855
Krimi

Padělatele hokejových vstupenek chytli. Peníze z jejich prodeje prosázel

Varg Vikernes dnes tvoří ve Francii, kam utekl před obřím dluhem Norsku.
Hudba

Vrah Varg Vikernes vytvořil v exilu soundtrack ke své deskové hře

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství

mexická policie
Zahraniční

Další mrtví v Mexiku. Při střelbě v centru města zemřelo osm lidí