sobota 18. května 2024

Slavie otočila v Moldavsku a přezimuje v Evropské lize

Fotbalisté Slavie v pátém kole Evropské ligy zvítězili nad Šeriffem Tiraspol 3:2, udrželi se v čele skupiny G a zajistili si tak postup do jarní části soutěže.

Fotbalisté Slavie slaví vítězství na Šeriffem Tiraspol

Fotbalisté Slavie slaví vítězství na Šeriffem Tiraspol
Zdroj: Profimedia

  • Fotbalisté Slavie slaví vítězství na Šeriffem Tiraspol
  • Zdroj: Profimedia

Utkání na poloprázdném stadionu Šeriffu Tiraspol začali Slávisté dobře. Nejprve Zafeiris orazítkoval tyč, aby v 19. minutě akrobatickou patičkou poslal svůj tým do vedení Václav Jurečka.

Jenže další gól se z herní převahy dlouho nepodařilo vytěžit a tak v nastavení prvního poločasu srovnal hlavou Cristian Tovar.

Gól do šatny se na psychice Slávistů zřejmě podepsal, protože už po deseti minutách druhého poločasu lovil Mandous míč z branky znovu a jisté body, které si Pražané chtěli z Podněstří odvést, byly v ohrožení.

K obratu zavelel až v 78. minutě norský šikula ve službách Slavie Christos Zafeiris, který zahrál ukázkový přímý kop z ideální pozice a srovnal na 2:2.

Už se zdálo, že se budou muset čeští vicemistři spokojit s bodem. Jenže pak přišel zkrat v obraně Moldavanů, když ve třetí minutě nastavení poslali ve vápně k zemi Lukáše Provoda. K pokutovému kopu se postavil střídající Tijani a chladnokrevnou exekucí poslal Slávisty do jarní části Evropské ligy.

„Inkasovaný gól s námi zatřásl. Sheriff jsme do té doby měli přitažený k vápnu, dokázali jsme si relativně slušně poradit i s brejkovými situacemi soupeře. Gól Sheriff samozřejmě nakopl, my si k tomu něco řekli v kabině, vstup do druhé půle se nám ale nepovedl. Naštěstí se pak objevil Zafi u přímáku, ze kterého jsme snad po třech letech trefili bránu. To změnilo ráz závěru,“ pojmenovával klíčové situace duelu Jaroslav Köstl, který v Tiraspolu zastoupil zraněného trenéra Jindřicha Trpišovského.

Šeriff Tiraspol - SK Slavia Praha 2:3 (1:1)

Branky: 45+3. Tovar (Mendes), 56. Mbekeli (Ankeye) – 19. Jurečka (Bořil), 78. Zafeiris, 90+4. Tijani

Autor: Ota Černý

Související

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

376757117_321101040496836_691159373775378814_n
Zahraniční

Umučili jste Navalného, tvrdí Rada Evropy. Putin podle ní není legitimní prezident

doudera-podpis-TOP.jpg
Fotbal

Až do 2028. Douděra prodloužil