neděle 28. dubna 2024

Škoda nasadí ve vozech umělou inteligenci ChatGPT

Asistentka Laura ve vozech Škoda bude mít přístup k umělé inteligenci ChatGPT.

Škoda nasadí ve svých vozech chatbota ChatGPT.

Škoda nasadí ve svých vozech chatbota ChatGPT.
Zdroj: Škoda Auto

  • Škoda nasadí ve svých vozech chatbota ChatGPT.
  • Zdroj: Škoda Auto

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto oznámila integraci chatbota ChatGPT založeného na umělé inteligenci od společnosti OpenAI do své hlasové asistentky Laury. Tato novinka má poskytnout řidičům a cestujícím lepší zážitek z jízdy a usnadnit jejich každodenní život. Funkce ChatGPT bude dostupná ve vozech Škoda na platformách MEB GP a MQB EVO, které zahrnují modely jako Škoda Enyaq, Superb, Kodiaq, a modernizovanou Octavii.

ChatGPT bude integrován s nejnovější generací informačních a zábavních systémů a bude k dispozici od poloviny roku 2024. Měl by přinést řadu nových možností, včetně ovládání infotainmentu, navigace a klimatizace.

Řidiči a cestující budou mít na cestách snadný přístup mluveným slovem k databázi informací. Vše zůstává pro řidiče hands-free a prioritou je bezpečnost dat. Jsem přesvědčen, že zákazníci tuto moderní novinku ocení.

Klaus Zellmer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto

Klíčovým prvkem této nové funkce má být právě ochrana údajů. ChatGPT nebude mít přístup k osobním údajům nebo informacím o vozidle a všechny interakce budou okamžitě smazány po zpracování, což zajišťuje nejvyšší standard ochrany osobních údajů. Tato funkce bude také k dispozici v dalších modelech koncernu Volkswagen.

Autor: Šimon Mitro

Související

pneu
Zahraniční Auta

Emise z pneumatik škodí životnímu prostředí

Morseova abeceda
Světové dny Zajímavosti

Den morseovky

profimedia-0845005392
Zahraniční Vesmír

Měl být prvním Afroameričanem ve vesmíru. Nakonec se dočká až v 90 letech

Jilemnice_-_centrum2
Domácí

První společenství obcí v republice chce mít létajícího úředníka