pondělí 20. května 2024

Prokremelská svoloč neuspěla u soudu

Odvolací soud rozhodl, že se novinář Tomáš Etzler nemusí omluvit influencerce Jordance Jiráskové za to, že ji označil za prokremelskou svoloč a kolaborantku. Její advokát, dezinformátor Jindřich Rajchl, prohlásil, že případ požene k Nejvyššímu soudu.

F2rIpXsWUAEp2-d

Jordanka Jirásková a Jindřich Rajchl.
Zdroj: Twitter J. Jiráskové.

  • Jordanka Jirásková a Jindřich Rajchl.
  • Zdroj: Twitter J. Jiráskové.

Vše odstartoval komentář Jiráskové k příspěvku, v němž česká armáda na síti X gratulovala té ukrajinské k útoku na Kerčský most. „Armáda ČR se raduje z teroristickýho útoku? Probuďte mě,“ napsala Jirásková. Na to reagoval právě Etzler.

„Je výmluvné, jak kolaboranti typu TomasNielsen1, JordankaJ a jiná prokremelská svoloč oplakávají most poškozený státem bránícím se agresi, ale vždy drží huby, když ruské vraždící, znásilňující a rabující hordy páchají zvěrstva, válečné zločiny na ukrajinských civilistech.“

Jirásková požadovala, aby se jí Etzler omluvil a zaplatil jí 20 tisíc korun, neuspěla. Soudce uvedl, že Etzlerův výrok má reálný základ a že Jirásková, která má na sociálních sítích množství fanoušků, musí jako veřejně činná osoba snést ostřejší kritiku snést. Sama totiž napsala na sociální síti: „Když jste slavní, musíte počítat s hejty“.

V poslední době se odehrálo několik podobných sporů. Jeden z nich prohrál Tomio Okamura, který se ohrazoval proti tomu, že ho časopis Reflex označuje za Pitomia. Přestupková komise zase oznámila, že Tomáš Kučera, radní v obci Zliv na Českobudějovicku, kde měla loni v srpnu vystoupit kontroverzní kapela Ortel,se nedopustil ničeho špatného, když v komentáři na sociální síti nazval frontmana Tomáše Ortela dementem. Kučera si podle ní názor utvořil na základě dostupných faktů o Tomáši Hnídkovi, jak se Ortel ve skutečnosti jmenuje.

Související

GNoZn6VWYAAsG4x
Zahraniční

Cintula jde do vazby. Fico bude muset zatím zůstat v Banské Bystrici

profimedia-0874087756
Zahraniční

Atentátník Cintula je u soudu. Ten rozhoduje o jeho vzetí do vazby

37569837896_602880f421_b
Zahraniční

Za nacistické heslo pokuta. Německý soud potrestal politika opoziční AfD

profimedia-0856539262
Domácí

Nerudová má problém: Pekarová ji nepodpoří, Konečná na ni podá žalobu