sobota 18. května 2024

Pražské dezolátko už se ani nesnaží vydávat svůj squat za petiční stánek

Vedle pražského jezulátka máme i pražské dezolátko – tak okomentoval jeden z uživatelů Facebooku dění kolem ležení před Strakovou akademií. Ondřej Thor tam kempuje už téměř tři čtvrtě roku a policie ani úřady si s ním neví rady.

th

Údajný petiční stánek.
Zdroj: FB / Ondřej Thor

  • Údajný petiční stánek.
  • Zdroj: FB / Ondřej Thor

Jak je možné, že Ondřej Thor, který požaduje demisi vlády, může bez problémů vytvořit odpuzující squat v samotném srdci Prahy a žít tam se svými kumpány? Údajně mu to umožňuje petiční zákon, podle kterého je petiční stánek, jak Thor své ležení označuje, nedotknutelný. Přestože úřady dobře vědí, že se jedná jen o zástěrku, nedokázaly ho ani přinutit, aby plochu svého záboru stále nerozšiřoval.

Teď by se možná mohly pohnout ledy. Přibývá totiž lidí, kterým znovu e rozrůstající kemp vadí. Jeden z nich teď natočil video, které dokazuje, že už se obyvatelé ležení ani nesnaží předstírat, že jde o petiční místo.

„Je 9. ledna lehce před 12. hodinou, tady petiční stánek nevypadá, že by byl otevřený, tak se zeptáme,“ říká autor videa. Z jednoho ze stanů se nato ozve: „Vypadni, vole. Co tu chceš?“ Když odpoví, že podepsat petici, snese se na něj jen množství nadávek.

„To není Thor, to je ten bezďák, co mu to tam hlídá, když Thor někde chrápe v teplíčku. Minule tam taky byli lidi k večeru a byl tam jen tento bezďák a petici ani nemohl najít,“ zní jeden z komentářů pod videem. „Nelegální zábor veřejného prostoru, zneužívání našich zákonů a vyhlášek, žádná petice to není. To může každý bezdomovec zabrat prostor a říct, že jde o petiční stánek? Okamžitě ten ksindl vyžeňte,“ žádá další. „Takovou dobu nad tím přivírají oči všichni kompetentní úředníci, tak snad aspoň tohle bude stačit, aby ta hrůza od Strakovky zmizela,“ věří jiný.

Související

GNg5KlcXMAAm85S
Domácí Video

Čirý výsměch: Petiční stánek u Strakovky má franšízu na Václaváku

grunheide
Zahraniční Video

Extrémisté vzali gigafactory Tesly útokem, německá policie má vodní děla

GM1fsXTWcAA--2l
Domácí Video

Falešní propalestinští studenti v Praze se zhlédli v Hamásjugend

Kramářova vila
Domácí Tipy na výlety

Kramářova vila se zpřístupní na Svátek práce