čtvrtek 16. května 2024

Poslední vysílací den ČT3

Stanice ČT3 končí, dnes je její poslední vysílací den.

ČT3

Logo kanálu ČT3.
Zdroj: ČT

  • Logo kanálu ČT3.
  • Zdroj: ČT

V rámci škrtů, které v průběhu roku oznámila Česká televize, skončí dnes vysílání stanice ČT3. Kanál s archivní produkcí byl spuštěn 23. března 2020 v reakci na pandemickou situaci. Stanice byla zaměřená především na seniory. Podle dat České televize si ČT3 od spuštění pustilo 94 procent diváků nad pětašedesát let, dohromady pak bezmála 7 milionů lidí starších patnácti let.

Hned první vysílací den se stala třetí nejvyhledávanější stanicí u lidí starších pětašedesáti let. Spolu s ČT art byla rovněž nejlépe hodnoceným programem na českém televizním trhu,“ uvádí generální ředitel České televize Petr Dvořák. „Měl jsem radost, když loni v březnu přešla ČT3 z experimentálního do řádného vysílání a stala se pevnou součástí nabídky České televize. Ocitli jsme se ale v situaci, kdy do vyřešení finanční situace České televize není pokračování možné. Na konci prosince ji proto musíme, ač velmi neradi, ukončit,“ komentuje ukončení vysílání Dvořák.

Mezi nejvyhledávanější pořady ČT3 patřily seriály Nemocnice na kraji města či Rozpaky kuchaře Svatopluka a také hudebně-zábavní relace Televarieté.

ČT3 dnes vysílá naposledy. Ve 20:05 odvysílá komedii Saturnin. Následovat budou silvestrovské relace A jedeme dá z roku 1983, Silvestr 1978 a Muzikálová féerie z roku 1981. Vysílání bude zakončeno novoročním přípitkem.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČT

Související

ČT
Domácí

Televizní poplatek by se měl zvýšit na 150 korun, navrhuje ministerstvo

1607354863267
Domácí

Vláda chce posvětit zvýšení poplatků. Platit budou i lidé bez televize

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

Mužské osazenstvo 13. řady StarDance.
Film a TV

StarDance odhalilo účastníky. Zatančí Hartl, Vondráčková i Blažek