středa 22. května 2024

Podvod za milion. Nový dokument ukáže vzestup a pád Milli Vanilli

Největší problém nastal, kdy oba členové Milli Vanilli přiznali, že jejich hity nazpíval někdo jiný. Jak jim to zlomilo vaz, ukazuje nový dokument o kapele.

Milli Vanilli

Fab Morvan (vlevo) a Rob Pilatus ve skutečnosti Milli Vanilli vůbec nebyli.
Zdroj: Facebook

  • Fab Morvan (vlevo) a Rob Pilatus ve skutečnosti Milli Vanilli vůbec nebyli.
  • Zdroj: Facebook

Když o sobě Sex Pistols tvrdili, že jsou rock n´rollový švindl, oproti německo-francouzskému duu Milli Vanilli byli vždy vrchol poctivosti. Dvojice Rob Pilatus a Fab Morvan byla jednu chvíli považovaná za naději pop music, jejich debutového alba Girl You Know It´s True se na světě prodalo na deset milionů kusů a Milli Vanilli získali nominaci na cenu Grammy. To se jim ale stalo osudným. Americký novinář Chuck Phillips totiž právě při ceremoniálu udělování cen vypátral, že zpěvákem Milli Vanilli není ani Pilatus ani Morvan. Ty najal producentem a manažerem Frankem Farianem, objevitel Boney M, pro svou vizuální přitažlivost jen jako performeři. O vokály se postaral jistý Charles Shaw. Skutečnost, která měla navždy zůstat veřejnosti utajená, korunovalo vystoupení v americkém Connecticutu, kde se před kamerami MTV zaseklo CD s hitem Girl You Know It´s True a najednou z toho byla ostuda jako hrom. Taková, z jaké se Milli Vanilli už nevzpamatovali.

Jepičí slávu dvojice popisuje nový dokument režiséra Lukea Korema. Ten se však nezaměřuje pouze na raketový vzestup a ještě rychlejší pád, ale i na to, co bylo potom, když se Morvan a Pilatus přiznali, že opravdu hity Milli Vanilli nenazpívali. Následovalo pohrdání ze strany fanoušků, slovní útoky od hudebních novinářů a okamžitá výpověď ze strany vydavatelské společnosti. Jméno kapely zmizelo ze zemského povrchu. Za vším udělal tečku rok 1998, kdy se naplnil tragický osud Roba Pilatuse, v té době už kriminálníka stíhaného za loupeže a přepadení. 3. dubna toho roku zemřel na předávkování drogami a alkoholem.

Druhý z dvojice Fab Morvan se dodnes bez úspěchu pokouší rozjet sólovou kariéru, jediným jeho sólovým počinem je album Love Revolution z roku 2003.

Zde se můžete podívat na moment, který Milli Vanilli zničil kariéru

Autor: Jan Skala

Související

1280px-Joe_Cocker_Sochi_2011
Hudba

Joe Cocker by se dnes dožil osmdesátky. Před lety jej však zabila rakovina plic

profimedia-0843566990
Hudba Udílení cen

Taylor Swift kralovala cenám Grammy. Čtvrtá cena pro album roku je rekordní

GC9wtZmb0AAAtsy
Zahraniční Aktualizujeme

V dokumentech z kauzy Epstein figuruje princ Andrew, Bill Clinton i DiCaprio

Queens_of_the_Stone_Age_-_Southside_Festival_2023_-_DSC04551
Hudba

Colours Of Ostrava zná první hvězdy. Zahraje kapela nominovaná na Grammy