Plzeň rozstřílela Budějovice, Slavia s Boleslaví nezaváhala

V nedělních utkáních Fortuna ligy porazila Plzeň České Budějovice 5:0 a Slavia doma skolila Mladou Boleslav 2:0, zápas v Teplicích byl odložen.

Fotbalisté Plzně porazili České Budějovice 5:0

Fotbalisté Plzně porazili České Budějovice 5:0
Zdroj: Profimedia

  • Fotbalisté Plzně porazili České Budějovice 5:0
  • Zdroj: Profimedia

Osmnácté kolo Fortuna ligy v neděli pokračovalo jen dvěma zápasy, protože utkání Teplice - Sigma Olomouc muselo být kvůli nevyhovujícímu stavu hřiště odloženo.

Viktoria Plzeň - České Budějovice 5:0 (2:0)

Fotbalisté Plzně v osmnáctém kole Fortuna ligy přivítali České Budějovice, které se trápí na dně tabulky a soutěžní utkání vyhráli naposledy v říjnu. Domácí tedy byli jasnými favority, což se potvrdilo už v osmnácté minutě, kdy je z penalty poslal do vedení Erik Jirka. Ještě před koncem poločasu zvýšil na 2:0 Kliment.

Jasnou převahu Západočeši předvedli i ve druhém dějství, kdy se postupně prosadil Hranáč, Mosquera a v nastaveném čas pečetil nepopulárního „bůra“ Pavel Bucha.

„Dnes to byl zápas, kdy jsme si řekli, že to za každou cenu zvládneme. Důležitým momentem byl úvodní gól,“ řekl po zápase trenér Plzně Miroslav Koubek.

Slavia Praha - Mladá Boleslav 2:0 (0:0)

Utkání v pražském Edenu začali aktivněji domácí a už ve 23. minutě se mohli radovat, jenže Jurečka ve velké příležitosti minul branku soupeře. O chvíli později si na druhé straně Mandous zadělal na problémy, když se snažil zabránit rohovém kopu, Boleslavští ale jeho zaváhání nedokázali využít.

Klíčová pětiminutovka utkání přišla chvíli po změně stran. Nejprve se po perfektním Ševčíkově centru hlavičkou prosadil Holeš, aby krátce na to z penalty na 2:0 zvýšil Jurečka. Hosty mohl k obratu nasměrovat Matěj Pulkrab, ale jeho tutovka Mandous dokázal vychytat. V závěru utkání dostal míč do sítě ještě Zafeiris, ale jeho gól nemohl být kvůli ofsajdu uznán.

Autor: Ota Černý

Související

Ve skupině o záchranu Zlín remizoval s Českými Budějovicemi.
Fotbal Fortuna Liga

Jablonec se zachránil, Zlín s Budějovicemi remizoval a zůstává poslední

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

Pavel Šulc. Viktoria Plzeň
Fotbal Boj o Evropu

Boleslav přeskočila Baník v boji o Evropu, plzeňský Šulc znovu vede tabulku střelců

Vydra říční
Krimi

Muž chytil vydru a držel ji na chatě ve výběhu. Hrozí mu tři roky vězení