čtvrtek 9. května 2024

Plzeň je v EKL dál stoprocentní

Viktoria Plzeň i na popáté v základní skupině Evropské konferenční ligy zvítězila. FC Ballkani jedinou trefou sestřelil Šulc.

Pavel Šulc slaví gól

Pavel Šulc slaví gól
Zdroj: Profimedia

  • Pavel Šulc slaví gól
  • Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Plzně jsou zatím ve skupinové fázi Evropské konferenční ligy stoprocentní a už po čtyřech kolech měli jistotu postupu z prvního místa. Možná i proto nastoupili k utkání s FC Ballkani s několika změnami v základní sestavě. V bráně se už podruhé představil teprve osmnáctiletý Viktor Baier a na kraji obrany se objevil stejně starý Jan Paluska. Doma naopak zůstal reprezentační útočník Tomáš Chorý nebo další z opor Erik Jirka.

Fotbalisté FC Ballkani, kteří kvůli nevyhovujícímu stavu svého hřiště přivítali soupeře na stadionu v Tiraně, vstoupili do utkání odhodlaně. A už v desáté minutě mohli jít do vedení, ale Robin Hranáč naštěstí dokázal na brankové čáře zastoupit gólmana Baiera, takže hlavička Edvina Kuce v síti neskončila. Na druhé straně o čtvrhodinu později zahrozil Kliment, ale trefil jen připraveného gólmana.

Po změně stran Západočeši přidali na otáčkách a dostali se do několika slibných příležitostí, ale albánský brankář Enea Kolici si s pokusy Kalvacha i Sýkory dokázal skvěle poradit.

Tříbodovou radost tak musel vystřelit až střídající Šulc, který po rohu zakončil nechytatelně hlavou.

Je to velmi potěšitelné a pravděpodobně i nečekané, co se nám v Konferenční lize daří. Cením si každého hráče, dokázali to zvládnout i ti, kteří logicky nemohou být v optimální herní kondici, když tolik nehrají. Zabojovali, vzali za to a ukázali skvělou morálku. Vítězství je dílem celého kádru,“ chválil po zápase své svěřence trenér Miroslav Koubek.

V posledním utkání skupinové fáze Evropské konferenční ligy přivítá Plzeň 14. prosince kazašskou Astanu.

FC Ballkani - FC Viktoria Plzeň

Branky: 81. Šulc (Kalvach)

Autor: Ota Černý

Související

Miroslav Koubek (vpravo) podepsal v Plzni novou smlouvu.
Fotbal Fortuna Liga

Změna na plzeňské lavičce se nekoná, Koubek má novou smlouvu

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

profimedia-0867621067.jpg
Fotbal

Spartu vyzve ve finále Plzeň

profimedia-0866001995.jpg
Fotbal

Plzeň se nemá za co stydět