pondělí 13. května 2024

Plzeň jde na Záhřeb se změnou na hrotu

Fotbalisté Plzně v EKL vyrazí na Dinamo Záhřeb.

Trenér Plzně Miroslav Koubek

Trenér Plzně Miroslav Koubek
Zdroj: fcviktoria.cz

  • Trenér Plzně Miroslav Koubek
  • Zdroj: fcviktoria.cz

Třetí kolo skupinové fáze Evropské konferenční ligy čeká fotbalisty plzeňské Viktorie. V něm se představí na hřišti chorvatského mistra Dinama Záhřeb.

Dinamo poslala do Konferenční ligy neúspěšná kvalifikace v Evropské lize, kde narazilo mimo jiné na pražskou Spartu. V nižší evropské soutěži si Chorvaté připsali jasné vítězství 5:1 nad kazašskou Astanou, ovšem následně překvapivě podlehli kosovskému Ballkani.

Plzeň bude chtít proti favoritovi obhájit své průběžné prvenství ve skupině C a případnou výhrou výrazně navýšit své šance na postup. Domácí naopak budou chtít ukončit sérii tří porážek v posledních čtyřech utkáních.

Oba celky budou zároveň řešit vynucené změny v kádru, pro Miroslava Koubka bude největším oříškem nahrazení hrotového útočníka Durosinmiho, který je zraněný. Podobnému problému čelí Dinamo, které bude postrádat gólového Petkoviče.

„Pokud ztratíte hráče, kteří jsou pohledem čísel u třiceti procent gólů, tak to rozhodně ztráta je,“ přiznal Koubek na tiskové konferenci před zápasem s tím, že bude muset najít způsob, jak ztrátu nahradit.

Do poslední chvíli Koubek tajil i to, kdo se proti Záhřebu postaví mezi tři tyče: „Máme tři brankáře a budeme se rozhodovat, kdo půjde do branky. Definitivní rozhodnutí ještě nepadlo,“ řekl.

Utkání v Záhřebu začne ve čtvrtek ve 21:00 a televizní přenos zajistí kanál Sport 2.

Autor: Ota Černý

Související

tramvaj Plzeň náměstí Republiky
Domácí

Rekonstrukce tramvajové trati v centru Plzně omezí dopravu

Pavel Šulc. Viktoria Plzeň
Fotbal Boj o Evropu

Boleslav přeskočila Baník v boji o Evropu, plzeňský Šulc znovu vede tabulku střelců

Hrdinou semifinále se stal Ayouba El Kaabi.
Fotbal EKL

Barákovy Fialky ve finále EKL narazí na Olympiakos

6b7ae12f2b11cf983dd01e8b89452712
Krimi

Vlajkou se svastikou mávali z Konvoje svobody, hrozí jim až pět let