pondělí 20. května 2024

Pedofil dostal 5,5 roku vězení. Pomůže mi kastrace, řekl soudu

Za osahávání dívek a chlapců, za focení intimních partií nezletilých, půjde 49letý muž z Prahy do vězení. Vrchní soud mu dnes potvrdil původní trest.

01_pedo-1

Ilustrační snímek
Zdroj: Pixmac

  • Ilustrační snímek
  • Zdroj: Pixmac

Ve funkci táborového vedoucího a školníka byla 49letý muž z Prahy ve stálém kontaktu s dětmi, přestože věděl o své vrozené sexuální deviaci, kdy jej vzrušovaly zejména nezletilé dívky. Tato posedlost jej nakonec dostala do vězení. Dnes si vyslechl potvrzující rozsudek od Vrchního soudu v Praze, který tak dal za pravdu rozhodnutí Krajského soudu z Hradce Králové, jenž poslal v červnu muže na 5,5 roku do vězení. Ačkoliv státní zástupkyně požadovala o tři roky vyšší trest, nakonec soud zůstal u původní výše. Rozsudek se tím tam stal pravomocným.

Přestože odsouzený se v minulosti už podrobil ústavní léčbě, nechal se zaměstnat jako školník a pokračoval i dále jako táborový vedoucí. To soudkyně Michaela Pařízková označila za zcela nezodpovědný přístup. Muž však tvrdil, že si byl jistý, že svou deviaci zvládne. To se však nestalo. Od července 2019 až do loňského léta na letních táborech ve spánku osahával nezletilé dívky a fotil si jejich přirození. V několika případech tak činil i s chlapci.

Ke svému jednání se muž doznal. Soudu nakonec sdělil, že trvá na své kastraci. Tu prý chtěl už v minulosti, ale byla mu lékaři rozmluvena.

Autor: Jan Skala

Související

37569837896_602880f421_b
Zahraniční

Za nacistické heslo pokuta. Německý soud potrestal politika opoziční AfD

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství

6b120c1291cbc58f9479f3dcad4c986e
Krimi

Pád kazašského ministra dokonán. Za vraždu manželky jde na 24 let do vězení

policejní pouta-ilustrační foto
Krimi

Podvodníci vydávající se za pracovníky České národní banky jsou ve vazbě