pátek 17. května 2024

Od února lze posílat elektronické přihlášky na střední školy

Online portál pro zasílání elektronických přihlášek na střední školy byl zpřístupněn ředitelům. Přihlášky na střední lze posílat od února.

střední škola

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Max Fischer

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / Max Fischer

Od tohoto týdne mají ředitelé možnost využívat nový on-line portál pro elektronické přihlášky na střední školy. Elektronický systém, nazvaný Digitální přihlašovací systém (DiPSy), bude kromě standardní papírové varianty umožňovat rodičům posílání elektronických přihlášek na střední školy, a to od února. Každý uchazeč nyní může podat až tři přihlášky a předem určit preferovanou školu.

Ředitelé mají od pondělí možnost do systému nahrávat podmínky přijímacího řízení, požadované přílohy, otevřené obory a počet přijímaných studentů. Do 31. ledna mají ředitelé možnost zadat všechny potřebné informace k přijímacímu řízení.

Předpokládá se, že systém využije 50 až 70 procent rodičů. Při posílání přihlášek je možné vybrat až tři školy. Po výběru škol vidí žadatelé požadavky na přílohy a nahrají je do systému. Potvrzení o úspěšném odeslání přihlášky obdrží do emailu. Již odevzdané přihlášky je možné upravit do 20. února. Odkaz na systém: DiPSy.

Ti, kteří nechtějí využít elektronickou formu, mohou nadále ručně vyplňovat papírové přihlášky. K nim přiloží požadované přílohy a doručí je fyzicky na školy.

Autor: Šimon Mitro

Související

studentka
Domácí Školství

Studenti o doktorské programy nestojí. Doktorandů je nejméně za 20 let

profimedia-0868812254
Domácí Školství

V prvním kole přijímaček na střední školy uspělo 94 procent žáků

škola
Domácí Školství

Uchazeči na střední školy už mohou zjistit, kam byli přijati

profimedia-0856130708
Domácí Školství

Náročnější maturitu z matematiky dnes skládá téměř 3 500 studentů