pátek 17. května 2024

Od čtvrtka budou spuštěny online přihlášky na střední školy

Od 1. února budou spuštěny online přihlášky na střední školy. Systém může být v prvních dnech přetížen.

studenti

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Od čtvrtka 1. února začíná přijímání přihlášek na střední školy prostřednictvím online systému. Ten by měl být schopný pojmout v jeden okamžik až dvacet tisíc uživatelů. V případě přetížení systému je doporučeno počkat na další dny, termín pro podání přihlášek končí až 20. února.

Pokud chtějí rodiče podat přihlášku online, tak je nutné se do systému přihlásit přes Identitu občana, například pomocí bankovní identity, mobilního klíče eGovernmentu nebo eObčanky. Systém předvyplní veškeré údaje ze základních registrů, jako jsou jméno, příjmení a datum narození.

Uchazeči musí uvést základní školu a e-mail pro potvrzení úspěšného podání. Poté následuje výběr až tří středních škol a nahrání požadovaných příloh. Podání přihlášky by mělo trvat přibližně pět až deset minut. Nově uchazeči řadí jednotlivé školy podle priority. Již odevzdané přihlášky je možné upravit do 20. února.

Uchazeči, kteří nechtějí využít elektronický systém, nazvaný Digitální přihlašovací systém (DiPSy), mohou nadále využívat papírovou formu přihlášky. K nim přiloží požadované přílohy a doručí je fyzicky na školy.

Autor: Šimon Mitro

Související

studentka
Domácí Školství

Studenti o doktorské programy nestojí. Doktorandů je nejméně za 20 let

profimedia-0868812254
Domácí Školství

V prvním kole přijímaček na střední školy uspělo 94 procent žáků

škola
Domácí Školství

Uchazeči na střední školy už mohou zjistit, kam byli přijati

profimedia-0856130708
Domácí Školství

Náročnější maturitu z matematiky dnes skládá téměř 3 500 studentů