pátek 17. května 2024

Obyvatelé Štětí zuří, vandal potají zapálil vatru o den dřív. Podobné to je i jinde

Na řadě míst v Česku už jsou několik dnů připravené obří vatry na večerní pálení čarodějnic. Někde je neustále hlídají, jinde věří, že se je nepokusí zničit vandalové. Ve Štětí hranici zapálil někdo noc předem, stejně dopadla i řada dalších obcí.

438089623_7882491975114617_7027354420588515025_n.jpg

Připravenou hranici zapálil ve Štětí vandal o den dřív.
Zdroj: FB / Miroslav Andrt

  • Připravenou hranici zapálil ve Štětí vandal o den dřív.
  • Zdroj: FB / Miroslav Andrt

„Tomu šmejdovi, který zřejmě nachází uspokojení ve škodění ostatním, bych rád vzkázal, že dnes uděláme maximum pro to, aby večerní pálení čarodějnic u nás ve Štětí mohlo řádně proběhnout a děti si užily vatru tak jako v jiných letech!! Našim Hasičům města Štětí děkuji předem, že mají chuť do toho jít znovu,“ oznámil na sociálních sítích starosta Štětí Miroslav Andrt.

Úplně stejný problém řešili loni v sousedním Liběchově. I tam vatra lehla popelem ještě před Valpuržinou nocí. Tamní hasiči za pomoci těžké techniky stačili postavit novou. „Hodinový koncert pro čtyři pily a dvacet rukou, vyvážečka dřeva a nad Liběchovem stojí pro dnešní čarodějnice nová hranice!“ oznámil tehdy na Facebooku Libochovický nostalgik.

V Dubí tolik štěstí neměli. Tam dobrovolní hasiči postavili hranici už dva týdny předem, kvůli nedostatku volného času ve všední dny. Na hranici se měla upálit čarodějnice vytvořená žáky výtvarného kroužku. „Vzhledem k politováníhodné situaci, kterou způsobil neznámý vandal tím, že hranici zapálil, nebude možné tuto tradici dodržet. Akce se konat bude, ale děti budou muset oželet zážitek a opékání buřtů,“ oznámilo před čarodějnicemi v roce 2022 město Dubí.

Související

GNMjZAQX0AAOfZ2
Zahraniční

Polsko posílí na hranici s Běloruskem železnou bariéru. Varšava se bojí migrace

profimedia-0870819517
Zahraniční

Izraelská armáda vstoupila do Rafáhu. Útočíme na pozice Hamásu, tvrdí

PaleniCarodejnic
Domácí Aktualizujeme

Čarodějnice v ohrožení, v řadě krajů už platí zákaz rozdělávání ohňů

profimedia-0769391619
Zahraniční

Finsko staví plot na hranici s Ruskem. Je to náš nepřítel, tvrdí Helsinky