pondělí 6. května 2024

Nová Arabela? Spolupráce České televize s německou ZDF úspěšně pokračuje

Návštěvníci, Létající Čestmír nebo Arabela – asi není mezi střední generací nikdo, kdo byl neznal tyto megaúspěšné seriály. Dodnes baví i ty později narozené. Točila je v době totality veřejnoprávní televize v koprodukci se západoněmeckou ZDF.

Nový seriál ČT

Nový seriál ČT
Zdroj: Česká televize

  • Nový seriál ČT
  • Zdroj: Česká televize

Po letech navazuje na úspěšnou spolupráci nově vznikající projekt. Česká televize a německá ZDF začaly společně natáčet komediální seriál s názvem To se vysvětlí, soudruzi! Osmidílná série s Jiřím Macháčkem a Janem Cinou v hlavních rolích se inspiruje paranormálními záhadami z osmdesátek.
„V Československu v 80. letech skutečně existoval ústav, který se zabýval paranormálními jevy, a my jsme se touto institucí pro náš seriál inspirovali. Bude plný záhad, které mají reálné vysvětlení, ale občas naši vyšetřovatelé zjistí, že ne všechno se dá vysvětlit rozumem," říká producent a režisér Matěj Chlupáček.

V hlavních rolích se představí Jiří Macháček jako skeptický vyšetřovatel, David Zajíc a Jan Cina coby naivní a nadšený vědec Vojta Bek. Oba musí vyšetřovat únosy mimozemšťanů, náboženské zázraky nebo útoky příšer. Na na záda jim neustále dýchá dvojice agentů StB – drsná agentka Snížková v podání AnnayFialové a její kolega Hora, kterého ztvárnil Leoš Noha.

Natáčet se bude v Liberci, na Ještědu, v Karlově Studánce i ve studiích na Kavčích horách, kde bude laboratoř Ústavu paranormálních jevů. Kdy přesně se nový seriál objeví na obrazovkách, zatím Česká televize neuvedla.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Česká televize

Související

1607354863267
Domácí

Vláda chce posvětit zvýšení poplatků. Platit budou i lidé bez televize

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

Mužské osazenstvo 13. řady StarDance.
Film a TV

StarDance odhalilo účastníky. Zatančí Hartl, Vondráčková i Blažek

Jan Tománek a Marek Eben
Film a TV

StarDance dorazí na podzim. Obejde se bez Chlopčíka